Näen välismaalt saadud kogemuste tõttu Eestit teise pilguga. Näiteks Tallinna hinnad – meie pere toidukorv Londonis oli odavam! Või et mängutubades emadega eriti jutu peale ei saa, sest kõik hoiavad rohkem omaette...

Kõigil tassid tühjad?

Eestis hakkas mulle kõikjalt silma ja kõrva "oma tassi täitmise" teema. Hakkasin tuttavatelt pärima, mis toimub ja kas tõesti on nii paljud Eesti lapsevanemad läbi põlenud. Sain aru, et see ongi sügav probleem.

Pakun, et üks põhjus, miks siinsed emad nii väsinud on, peitub selles, et ei tihata kasutada lapsehoidja abi või pole see taskukohane. Londonis, mis on täis mujalt tulnuid, kelle vanavanemad elavad kaugel, kutsutakse tihti appi lausa ööhoidja, kes laseb beebiga emal end välja magada. Lapsehoidja poole pöördutakse ka siis, kui on vaja kedagi, kes oleks lapsega koolipäeva järel. Selge see, et vanematel on siis rohkem aega endale ega teki tühja tassi tunnet nii kiiresti. Neid põhjuseid, miks mujal on emad rahulolevamad, on aga veelgi ja neid tasub üle võta ka Eesti emadel.