Kuigi kõik naised teavad, et see on kõige loomulikum tegevus, ei tule see kõigil esmalt sugugi nii loomulikult välja. Ole teadlik ja ära karda abi küsida!

Hiljuti kirjutas oma avameelse loo sel teemal blogija Hanna Anette SIIN.

Sa pead vahel olema paha vanem

Muidugi tahad sa oma last hellitada ja sama tahavad teha ka vanavanemad ja tädid-onud, kuid kuna just sina tead, mis su lapsele parim on, mõistad sa, et pead enam kui mõned korrad seisma oma lapse heaolu eest, keelates isa ta õhukese ilumütsikesega jahedal õhtul välja minna või kolm karpi kingiks saadud komme korraga ära süüa või kellegil agaralt teda vahetult pärast söömist või enne magamaminekut hüpitada.

Su välimus muutub

Kuigi võid arvata, et käid edasi küünetehnikus, ripsmetehnikus, ehk isegi trennis ja solaariumis, siis tegelikkuses sa enam kõike seda ei jõua ja kui ka jõuaksid, siis valid tegelikult selle aja kasutamise muutunud maailmas hoopis millegi muu tegemiseks endagi väga suureks üllatuseks. Sa oledki muutunud! Sa oled ema!

Mähkmesõjad

Mähkmed on mähkmed? Ega ikka ei ole küll! Enne, kui mähkmetest saab su sõber, tuleb pidada maha ilmselt nii mõnigi mähkmesõda, leidmaks väljaheitelahingutes seda, mis kõige kindlama müüri lapse keha ja muu maailma vahel loob. Siinkohal ei aita ei kellegi soovitused ega miski muu, kui ainult proovimine.

Su suhe ja sotsiaalne elu muutub

Tõelised sõbrad jäävad muidugi, ka kohvikusse saad ilmselt edaspidigi - lihtsalt see ei ole enam mitu aastat päris sama, kui ta oli varem. Koju lähed varem, magama minna tahad varem, juua tahad vähem, muresid on uuemaid ja mehegagi vahetuvad teemad mõneks ajaks ning pikad filmiõhtud võivad hakata mööduma hoopis diivanil norsates.

Sead endale liiga kõrged ootused

Tahad, et kodu oleks korras, söök laual, mees rõõmus, laps ka, poes käidud, pesu pestud ja sina õnnelik? Kõike korraga enamasti kahjuks siiski ei saa ja on väga okei teha ühes või teises järelandmisi vahel ja meeles pidada - sina ise ja pereliikmete rõõm on tähtsaim. Muul ei tohiks lasta endale asjatuid surveid luua: ei Instagramil ega teleris nähtul.

Saad kõigilt kõige kohta arvamusi, ka siis, kui ei küsi

Kui seni oled kuulnud emasid-isasid oma vanemluskogemusi jagamas, siis ise lapsevanemaks saades hakatakse arvamust avaldama lihtsalt jagamise asemel ja nii iga kord kui oma lugusid jagad.

Sina: jess, ma avastasin, et need mähkmed on parimad!

Teised vanemad: Ega ikka ei ole küll, minul näiteks juhtus kord nii... ja siis temal juhtus nendega nii

Sina: Ma ei pannud talle sünnitusmajas lihtsalt lutti suhu!

Teised: Jeesus, kuidas sa saad? See on küll halb, sest ta pole siis kunagi vait ju järgmised kolm aastat.

Jaga
Kommentaarid