Kooli, hariduse ja lastega seonduvatel teemadel on Mariliis alati aktiivne kaasa rääkima ja tegutsema. Seda ka kevadel, kui koroona esimese laine ajal oli just Mariliis Jõgeva üleriigilise videokampaania "Tahan Kooli" tunnusnäoks ja kampaania samanimelise tunnusloo autoriks ja esitajaks. Nüüd on laulja rõõmsalt uue koolidele suunatud kampaaniaga kaasa tegemas.

Millised retseptid valis Mariliis aga kampaaniasse "Tähed Taldrikus"?

Mariliisi poeg, 2. klassis käiv Stefan tõdeb: "Koolis on väga head toidud, aga emme teeb kodus ikka veel paremini süüa." Lauljatari enda lemmikuks on kõikvõimalikud püreesupid, millega ikka ja jälle kodus katsetada saab.

Jahedate sügispäevade lõunamenüüsse sobib hästi organismi turgutav vitamiinirohke supp, mis pakatab rohelistest viljadest, kreemisest kookospiimast ja krõmpsuvatest seemnetest. Boonusena valmib supp ülikiirelt.

Mariliis kinnitab, et supp on mõnusalt kreemine ja mahedamaitseline, et meeldida ka kõige kriitilisematele köögiviljasõpradele. Lapsevanemate rõõmuks on selline köögiviljane supp lihtne viis tagada nii täiskasvanutele kui ka lastele kohustuslik päevane köögiviljade annus.

Roheline püreesupp kookospiima, seemnete ja krutoonidega
Retseptides on arvestatud kolme sööjaga

Vaja läheb:

  • brokkoli 300g
  • spinat 100g
  • roheline hernes külmutatud 70g
  • kartul 120g
  • sibul 50g
  • kookospiim 400ml
  • valge pipar
  • ciabatta tume 0,5tk
  • toiduõli 20g
  • sool
  • kuivatatud petersell
  • kõrvitsaseemned, päevalilleseemned
Valmistamine:

1. Koori kartulid ja lõika väiksemaks, lõika väiksemaks brokkoli (vars võib sisse jääda), koori sibul ja lõika samuti väiksemaks
2. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks kartul, brokkoli ja sibul. Kui köögiviljad on pehmed, lisa enne kurnamist vette herned ja spinat. 

3. Kurna köögiviljad, jäta poti põhja ka natuke keeduvett

4. püreeri saumiksriga köögiviljad ja hakka lisama vähehaaval kookospiima

5. Kuumuta supp keemiseni ja maitsesta

6. Rebi ciabattast suupärased tükid, sega läbi soola, toiduõli ja kuivatatud peterselliga. Küpseta 180 kraadi juures ahjus kuni krutoonid on kuldpruunid

7. Rösti kuival pannil seemned

8. Serveeri supp koos krutoonide ja seemnetega
Küpsetatud kana kintsufileerull
Ahjus küpsetatud kana kintsufileerull, kartuli-bataadipüree, valgeredise spagetid ja jogurtikaste


Vaja läheb: 

Fileerull:
  • kana kintsuliha nahata 450g
  • teryjaki kaste 30g
  • sool
  • kartul 300g
  • bataat 300g
  • piim 150ml
  • või 30g
  • sool
Salat:
  • valge redis 150g
  • sool, suhkur, lehtpetersell
  • kreeka jogurt 150g
Kaste:
  • küüslauk 4g
  • sool
  • till
Valmistamine:

1. Püree jaoks koori kartulid ja bataat, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks ja kurna. Tambi pudrunuiaga ja lisa soojendatud piim ning või. Tambi veel niikaua kuni pürees pole näha tükke. Mikserda püree miksriga ühtlaseks ja siledaks.

2. Sega kausis kana kintsufileed teryjaki kastme ja soolaga, keera lihast rullid ja säti ahjuplaadile tihedalt üksteise vast, et rullid küpsemisel laiali ei vajuks. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta liharulle ca 20 minutit.

3. Koori valge redis ja tõmba spagetikoorijaga ribad. Sega juurde sool, suhkur ja hakitud petersell.

4. Kastme jaoks sega jogurtisse hakitud küüslauk, sool ja till.

Kampaania "Tähed Taldrikus" raames on juba jõudnud või jõuavad koolidesse ka Saara Piusi, Kristel Aaslaiu ja Ingeri põnevad retseptid.

Jaga
Kommentaarid