Tegemist on igaastase maailma suurimate ajalooliste laevade regatiga The Tall Ships Races, mis väisab esimest korda ka Tallinna.

Jah, aga see alles suvel, miks me räägime sellest siis juba nüüd?

Sul on kodus noor täiskasvanu, kes on vahemikus 15-20? Siis ehk just tema soovib saada järgmisel suvel uskumatu kogemuse ning purjetada suurtel ookeanijahtidel mööda Euroopa merelinnu ja Läänemerd!

Regatt on eriline oma laevade poolest, aga veelgi erilisemaks teeb selle pardal olev meeskond, mis koosneb 15-25 aastatest noortest ja seejuures pole vahet, kas nad on varem purjetamisega kokku puutunud või mitte.

Ka Tallinn kui üks võõrustaja sadam saadab regatile 165 noort, andes neile võimaluse osa saada maailma ühest suurimast seiklusest - veeta päevad suure jahi pardal, rahvusvahelises seltskonnas.
Elu seiklus, kogemus, rahvusvahelised sõbrad ja tutvused on garanteeritud.

Just praegu otsitaksegi neid noori, kes tahaksid sellest elu seiklusest osa saada.

Vaata seda lugu Madle kogemustest, et aimdust saada, mida see noortele pakub ja innusta enda lastki osalema:

165 noore regatil osalemise kulud praktiliselt kaetakse. Regatile minek maksab vahemikus 700-1500 eurot (olenevalt laevast ja etapi pikkusest), millest lõviosa maksab kinni Tallinn. Osaleja maksab vaid omaosaluse 200 eurot. 80 noort vähekindlustatud perest saavad regatile aga täiesti tasuta. Kuni 26. oktoobrini pannakse kokku meeskonda ning käib konkurss ja avalduste vastu võtmine.

Kandideerida saab: www.tallshipstallinn.ee

Osalemisest lähemalt:

Maailma suurim purjelaevade regatt, The Tall Ships Races 2021, mis peatub järgmise aasta kesksuvel ka Tallinnas, kutsub 15–25-aastaseid Eesti noori osa saama elu võimalusest purjetada kaasa regati ametliku meeskonnaliikmena. Regatile saavad kandideerida kõik noored purjetamishuvilised üle Eesti, kusjuures eelnev purjetamiskogemus ei ole vajalik. Tallinna noorte osalemist purjeõppel toetab Tallinna linn stipendiumiga.

Tallinnas peatuva The Tall Ships Races õpperegatil purjetavad noored saavad osa suurest seiklusest, omandavad purjetamiskogemusi ning seda rahvusvahelises meeskonnas. Regati muudab eriliseks Eestis harva nähtavad suured ajaloolised purjelaevad ning meeskondade koosseis – vähemalt pooled meeskonna liikmetest on eri riikidest pärit 15–25-aastased noored, kes on välja valitud sadade soovijate seast ning kellest nii mõnigi on tegemas oma elu esimest meresõitu. Igal purjelaeval on pikaaegse kogemusega professionaalne meeskond, kes tagab noore purjetaja turvalisuse ja kvaliteetse purjeõppeprogrammi.

Purjeõppel osalemiseks tuleb kõigil soovijatel hiljemalt 26. oktoobriks täita ankeet veebilehel tallshipstallinn.ee.

The Tall Ships Races 2021 sadamalinnana pakub Tallinn 165-le pealinna noorele võimalust osaleda purjeõpperegatil soodustingimustel. See tähendab, et tasuda tuleb vaid omaosalustasu 200 eurot ning ülejäänud kulud katab Tallinn. Kuni 80 purjetamishuvilisele, kes on pärit vähekindlustatud peredest, on osalemine sel elumuutval seiklusel päris tasuta.

Purjeõppele saavad kandideerida noored, kes on võistluse toimumise ajal (30. juuni – 31. juuli 2021) vanuses 15–25 aastat. Noortel on võimalus osaleda regati esimesel etapil 30. juuni – 5. juuli 2021 marsruudil Klaipeda (Leedu) – Turu (Soome), cruise-in-company etapil 8. – 15. juuli 2021 Turu (Soome) – Tallinn (Eesti), teisel etapil 18. juuli – 22. juuli 2021 marsruudil Tallinn (Eesti) – Maarianhamina (Ahvenamaa) või kolmandal etapil 25. – 31. juuli 2021 marsruudil Maarianhamina (Ahvenamaa) – Szczecin (Poola). Purjeregatil osalemise tingimuste kohta saab rohkem lugeda veebilehel tallshipstallinn.ee.

Jaga
Kommentaarid