Ära kuuluta uudist kogu maailmale enne esimese trimestri lõppu. Planeeri parem vaikselt, kuidas seda ägedalt teha, ent ära kohe testipilti jagama tõtta - muidugi räägi sellest oma partnerile, miks mitte ka paarile sõbrannale, ent isegi vanematele selle teavitamine liiga vara ei ole parim plaan. Kuna on suur protsent väga erinevatel põhjustel just esimese kolme kuu jooksul katkenud rasedustest, on parim, kui sellest veel kõik ei tea, et kehvema stsenaariumi korral sa samale ringile ka detailselt jagama ei peaks, mis juhtus.

Ära ehmu ega satu paanikasse, ent ole teadlik: enne 20. rasedusnädalat toimub raseduse katkemine 8-20%-l naistest, kes on teadlikud enda rasedusest ning nendest 80% katkeb juba esimese 12 nädala jooksul.

Šoping

Muidugi tahaksid sa kohe tormata rasedariideid ostma - sinu ees on valla terve uus imeline maailm - ent eriti esimese lapse puhul võib kuluda mitu head kuud, enne kui su vormid muutuma hakkavad. Kuna sa aga ei tea, milline su kehaosadest, kui palju ja kuhu suunda laieneb ja muutub, ei tasu vastavaid riideid ka välgukiirusel ostma söösta. Pigem leia esialgu, kui ei taha kellelegi aimdust anda, veidi lohvakamad ja venivamad olemasolevate seast, kuni on ka kindel, kuidas end oma muutuvas kehas tunned. Tänase teksadeaustajana võid 6. raseduskuul aga avastada, et sa üldse ei talu midagi nii kitsast ja rasket oma keha vastaski enam.

Remont!

Sa sooviks kohe tõtata ka lapsele tuba ette valmistama, sest su plaan pole seotud roosa ja sinisega nii ehk naa? Jäta seinte värvimine igatahes kellegi teise teha, sest nii pahtlitolm, erinevad aroomid kui erituvad mürgid ei pruugi sulle üldse head teha.

Dieediplaan

Kardad väga, et võtad liiga palju juurde raseduse ajal ja hiljem on raske neist kilodest loobuda? See siiski ei tähenda, et sa rasedatele sobivaid dieete otsima peaksid - nii võid lõpuks ikkagi ilma jääda olulistest toitainetest ja niigi keha jaoks keerulisel uuel ajal tekitada asjatut stressi. Jälgi oma kaalu ja söödava toidu koguseid, ent ennekõike kuula oma arsti, mitte Dr Google'i imelubadusi, et beebikilosid nii ei tekigi!

Ületöötamine

Et tööandjale hea sõnaga ikka segastel aegadel ka meelde jääda, kipuvad paljud naised end raseduse alguses ületööötama ja -tõestama. Ehk on neil ka veider lootust, et kogu töö saab siis rasedus ja sünnituspuhkuse ajaks tehtud? Ei saa! Hoia parem ennast! See on palju tähtsam täna, kui kellelegi teisele millegi tõestamine, eriti siis, kui sa tegelikult oma töö suurem fänn ei olegi.

Allikas: Momjunction

Jaga
Kommentaarid