Kui su nahk jõuab viimasest venimispiirist üle, puruneb naha dermiskiht ning paljastab koe all oleva veresoonte võrgustiku.

Selle tulemusena on veninud nahapiirkonas punased või punakaslillad "praod". See on aga hea uudis, sest need on värske venitusarmi märgid ja neid on võimalik veel ravida.

Vahendid selleks:

C-vitamiin on elutähtis kollageeni tootmisel. C-vitamiini leidub rohelistes lehtkögiviljades, puuviljades, marjades. Ka c-vitamiiniga kreemide ja kehaõlidega naha toetamine on abiks.

E-vitamiin nautraliseerib toksiine ning aitab kaasa kiirele paranameisele.

Kakaovõi on kollakas söödav rasv, ning lisaks šokolaadi tootmises suure rolli mängimisele on sel ka muid kasutegureid - see on sügavniisutav ja aitab ka tundlikuma nahaga inimestel nahaprobleeme leevendada.

Valge-hõbedased venitusarmid

Valged või hõbedased venitusarmid tekivad, kui naha rebenemise järgselt on selle all olevad veresooned ajapikku ahenenud ja paljastavad allpool oleva rasvkoe.

Kuna need venitusarmid on vanemad, on nende raviks vaja ka sügavamale mõjuvaid vahendeid ja nahale määritavaid kreeme - näiteks kookosõli ja E-vitamiini. Enamik eksperte väidavad, et neid venitusarme ei ole võimalik kaotada. Nende nähtavust võib vähendada küll laserravi ja kirurgiline sekkumine (näiteks kõhupiirkonnas), ent selliste protseduuride ettevõtmiseks konsulteeri kindlasti enne ka arstidega ja arutle, kas soovid veel lapsi saada ja millal sel puhul arukas neid protseduure teha oleks.

Naha sees- ja välispidine niisutamine on parim võimalus venitusarmide ennetamiseks ja naha vastupidavuse suurendamiseks ning ka tulevaste muutustega kohanemiseks - olgu põhjuseks siis lihasmassi suur kasv treeningute tulemusena, muutuvad kehamõõdud rasedusega või hoopis kiirest kasvust tulenev naha venimine teismeeas.

Jaga
Kommentaarid