Lakewood Estonian House eestlasi koondav ühing ja selle liikmed käisid Illat sünnipäeval rõõmustamas. Helica DeShaw, Lakewood Estonian ühingu president tõdeb, et koroonatingimustes oli sünnipäeva pidamine võimalik vaid läbi akna. "Visiit Illa juurde sai eelnevalt kokkulepitud telefoni teel hooldedekodu töötajaga ja ainuke võimalus Illale sünnipäeva soovid üle anda oli akna kaudu," selgitab DeShaw Perele ja Kodule.

"Kui Lakewood Eesti ühingu liikmed kohale jõudsid, oli sünnipäevalaps juba ootamas akna juures toolil, peoriided seljas ja kirjaga Happy Birthday peavõru peas," räägib Helica. "Tal oli soe tekk põlvedel ja naeratus näol. Hooldekodu töötajad tegid nii Illale kui ka meile südamest liigutava üllatuse - teades, et Illa on Eestist pärit, kaunistasid nad tema toa sinimustvalgete õhupallide ja Eesti lipuga ning leidsid ka internetist Kalevi kommid kingituseks," räägib Helica liigutavast üllatusest.

"Parimate soovidega andsime sünnipäevalapsele üle kimbu roose, Kalevi kommikarbi, Eesti motiividega kaardi ja värskelt ahjust tulnud kohupiima-õunakoogi. Illal oli väga hea meel meid kõiki näha ja rääkides tema tervisest, näis, et mälu on tal hea - ta tundis meid kõiki ära ja selgitas ka hooldekodu töötajatele, kes me täpselt oleme. Laulsime ka sünnipäevalaulud ära ja ka ühe tema lemmiklaulu "Teele teele kurekesed"," räägib ilusast päevast Deshaw ning lisab, et Illale on väga tähtis ka Vaba Eesti Sõna ajaleht, mis ilmub iga nädal ja aitab kursis olla eestlaste tegevustega nii Eestis kui Ameerikas.

Eelmisel aastal Illa sünnipäeval kirjutas Vaba Eesti Sõna, et Illa lemmik vanasõna on: Elu on võitlus ja võitlema peab, ära siis kohku, kui haavata saad!

Jaga
Kommentaarid