Dave Benton on meile tuntud kui laulja, kes 2001. aastal koos Tanel Padariga Eesti riiki säravalt kogu maailma melomaanidele tutvustas, meid Eurovisiooni võitjate austavasse nimekirja ja koos sellega ka kultuuriajalukku jäädvustas. On aga palju põnevat, mida me Dave Bentonist veel ei tea – kas olete kuulnud, et tema pärisnimi on Efren Eugene Benita? Et lisaks lauljakarjäärile on ta ka alternatiivtervendaja ja reikimeister, gemmoloog ja kvalifitseeritud juveliir?

Raamatust leiab vastused ligi paarisajale küsimusele

Kokku saab raamatus vastuse ligi paarisajale erinevale intrigeerivale ja isiklikule küsimusele, mida on Dave’ile esitanud artistid, sõbrad ja vanad kolleegid, muusikud, promootorid, esinejate mänedžerid, ärimehed ja –naised, psühholoogid, poliitikud, ajakirjanikud, turundusspetsialistid ja pereliikmed.

“Tegin valiku inimestest üle maailma, kes mind tunnevad ja pöördusin nende poole kutsega osaleda selles raamatu kirjutamise projektis ja andsin ülesande esitada mulle 5-10 küsimust mu elukäigu kohta. Pagan võtaks – mitte keegi ei keeldunud!” räägib ta. Kokku sai küsimusi 279, millest jäi järele peale nende süstematiseerimist ligi paarsada - need saidki raamatu selgrooks.

Dave Benton ütleb, et mõned talle saadetud küsimused olid tõeliselt keerulised vastata. Need puudutasid isiklikku elu ja tervist, suhteid naistega ja kohanemist olukordadega.

Pere ja Kodu avaldab raamatust kolm küsimust, mis Dave Bentonile esitati tema isa ja isaks olemise kohta.

Milline oli su isa ja mis on tähtsaim, mida temalt õppisid?

Mu isa oli läbinisti positiivne inimene, elusse uskuja, abivalmis härrasmees ja suurepärane abikaasa. Tema peamine eesmärk oli teha tööd ja toita oma peret ning ta võitles selle nimel kogu elu. Isa oli hea meistrimees, puusepp, maaler, müüriladuja ja elektrik. Ta õpetas mullegi kõike seda, veendes mind, et kui peaks tulema päev, mil ma ei saa kedagi palgata või appi paluda, saaksin loota iseendale. Tal oli fantastiline stiilitunnetus – alati riietus ta kõige maitsekamal moel ja kandis kübarat. Lisaks tehnilistele oskustele ja isaksolemise tarkusele, õppisin temalt ka austavat käitumist naiste suhtes. Ta armastas mu ema ja kohtles teda alati kui kuningannat: avas talle uksi, pakkus istet, suudles kätt, tegi süüa, jagas komplimente soengu ja riietuse kohta. Ta kiitis ema kokakunsti ega tõstnud kunagi tema peale häält. Isa jäi härrasmeheks kuni oma surmani seitsmekümne kolme aasta vanuses. Mu vanemad tähistasid oma neljakümnendat pulma-aastapäeva vaid mõni nädal enne isa surma.

Mida perekond sinu jaoks tähendab?

Perekond tähendab vastutust. See tähendab kõike, mida inimene iial tahta võiks. Kui sul on loodud pere, siis sündis see ju armastusest, sa tahtsid seda kogu hingest. Kui näed, kuidas see ajapikku harmooniliselt ühte kasvab, siis järelikult oled selle eest hoolt kandnud, osanud hinnata armastust ja austust. Armastan neid kõiki ja nemad armastavad mind.

Isana teed oma laste jaoks kõik, et neid üles kasvatada, hoida neil käest ja juhtida, kuni saabub aeg nad vabaks lasta. Teha seda teades, et armastad ja toetad neid alati kõiges, mida nad elus ette võtta ja saavutada tahavad. Sa soovid neile parimat ja ei jäta kunagi üksi.

Millised oleks viis soovitust, mida ütled oma tütardele, et nende elu kulgeks hästi?

Need soovitused on järgmised:

Ole hea teiste vastu, et nad oleksid head ka sinu vastu.
Ole iseenda suhtes aus – tea, mida suudad ja mida mitte.
Usu endasse, püstita eesmärk, milleni tahad jõuda.
Ära lepi sellega, kui keegi püüab sind su valitud teelt kõrvale kallutada.
Ja viimaks: otsusta ja vii see otsus ellu.

Jaga
Kommentaarid