• sage kõhuvalu, kõhupuhitus või gaasid;
  • sinu riided on õhtuks sageli just keskkohast pingul ja kõht punnis;
  • sa käid tihti tualetis.


Kui vastasid enam kui kahel korral jah, tuleks konsulteerida arsti või apteekriga.

Mida teha, kui sul on diagnoositud soole ärritussündroom?

Proviisor Indrek Ventmann kinnitab, et soole ärritussündroomi ravi on individuaalne. „Osal patsientidest aitab kaebusi leevendada spetsiaalne dieet, kus teatud toiduaineid välditakse. Osal liikumine ja stressitaseme vähendamine, või kõigi kolme kombinatsioon,“ lisab proviisor.

Ventmanni sõnul võib apteegist leida erinevaid preparaate, mis soole talitlust toetavad. Näiteks on saadaval soole ärritussündroomi sümptomeid leevendav Alflorex, mida tuleks parimate tulemuste saavutamiseks kasutada pikema aja jooksul. Alflorex sisaldab põhjalikult uuritud ja patenditud Bifidobacterium longum 35624® bakteritüve (1 miljard bakterirakku). Ainult üks kapsel päevas aitab leevendada kõiki soole ärritussündroomi sümptomeid ja sa tunned end märksa paremini!

SYMBIOSYS Alflorex® for IBS on meditsiiniseade (II b klass). Lugege hoolikalt kasutusjuhendit ja pakendi märgistust. Mitte ületada soovitatud ööpäevast annust. Hoida lastele kättesaamatus kohas. Ärge kasutage toodet ülitundlikkuse või allergia korral ühe või enama koostisosa suhtes. Lisateabe saamiseks pidage nõu tervishoiutöötajaga.

Lisainfo: Biocodex OÜ, info@biocodex.ee

Jaga
Kommentaarid