„Sünnituse teema on väga lai – üks asi on see, mis keha läbi teeb, aga teine asi, kuidas ma ennast psühholoogiliselt aidata saan ja kuidas kaaslane võib aidata,“ räägib Reimer. Ta usub, et mida rohkem infot naine sünnituse kohta omab, seda enam saab ta end ise aidata. See käib ka tugiisiku kohta, kes oleks samuti mõistlik loengutesse kaasa võtta. „Tugiisik peab olema valmis selleks, et naine väsib ja hakkab eksima oma avaldustes. Vahel vajab naine ka lihtsalt peegeldust – ma näen, et sul on raske, aga sa saad hakkama,“ räägib Reimer.

Veel rõhutab ta, et hääle tekitamist sünnitusel võiks hakata harjutama juba raseduse ajal. „See pole kindlasti väärikuse kaotamine, vaid pigem ikka sünnitusel loomulikult tekkiv vajadus,“ kirjeldab Reimer. Ta seletab, et oluline on, et hääl oleks madal, siis võtab hääle poolt tekitatud vibratsioon maha lihaspingeid vaagnas ning naine saab lõdvestuda.

Kuula rohkem uuest „9 kuud“ podcasti osast! Podcast on loodud last ootavatele või planeerivatele vanematele. Kindlasti jaga saateid ka oma rasedate sõbrannadega või nendegagi, kel pisipere saamine alles mõtteis!

Selleks, et saaksid Pere ja Kodu podcasti uusi episoode kuulata esimesena, leia meid Spotifyst, Apple Podcastist, Soundcloudist ning vajuta nupule Follow.

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid