Kui aus olla, siis ma lootsin, et praegune beebi on esmasündinu moodi – too sõi isukalt esimesest ampsust ja mitte kunagi ei pidanud meelitama ega moosima. Suu oli lahti nagu linnupojal ema läheduses. Tean jah, et ei tohiks lapsi omavahel võrrelda, aga pean ausalt tunnistama, et ma polnud selliseks vastupanuks üldse valmis. Eeldasin, et esimene kord ei paku võib-olla üldse rõõmu see maitse, aga ei mõelnud üldse, mis saab edasi kui selline välja sülitamine kestma jääb.

Pean tõdema, et see kõik tekitab minus frustratsiooni. Eks oma osa mängib siin ka see, et mees on komandeeringus ning olen kahe lapsega üksi. Lisaks pani koroonahirmus uksed kinni üks lapse huviring ja nüüd on mul siin üks torisev kuuene, magamata mina ja sülitav beebi.

See on üks nendest päevadest, kus ma vajan mingisugust edu-emotsiooni, et üldse jaksata olla. Edu-emotsiooni tekkimiseks ei ole palju vaja, piisab ühest väikesest edu killukesest kui juba on suur motivatsioon ja tahtmine paigas.

Püreega tundub, et ebaõnnestusin selle lapse puhul. Proovisin kolm päeva seda talle pakkuda ning siis neljandal päeval andsin juba näputoitu ning kuigi see jõudis isegi suhu, siis kõik tükid sülitati välja. Ma reaalselt polnud üldse valmis selliseks asjaks. Arvasin, et laps tunneb huvi söömise vastu, sest on ta ju loendamatu arv kordi vaadanud pealt minu söömist ja lugenud justkui iga suutäit. Samamoodi ei istu ma temaga eraldi söögilauast. Kui on temal toit ees, on ka minul toit ees ja ei ole ühtegi segavat faktorit – telekas kinni, telefon ära. Sellest hoolimata saadab mind pigem frustratsioon kui rõõm toitmise juures. Jah, olen alles alguses sellel rajal, aga ma reaalselt lootsin, et see saab olema lihtne ja mugav tegevus ja esimese kuu lõpuks on üks toidukord täies mahus lisatoit ning igasugune rinna-pudelimajandus hakkab kuu haaval unustuste hõlma vajuma.

Vaatab, kuidas järgnevad päevad lähevad. Äkki peaksin maitseid kiiremini vahetama hakkama? Kõrvits on magus ja lootsin, et see läheb paremini alla seetõttu. Eks nüüd siis proovin porgandiga – see ju veel magusam ning äkki meelitab sööma?