Oled tähele pannud, kuidas filmides ja sarjades on ka tavahommikutel laud lookas, värskelt pressitud apelsinimahl nunnus kannukeses ootamas, peekonilõhn aurumas üle maja ning kuum kohvki valmis saanud? Ema näeb juba välja piltilus ja on vähemalt tund enne teisi ärganud, et siis siirupit pannkoogikuhjale niristada just õigel hetkel?

Enamike inimeste päris elus tähendab hommikusöök pigem kausitäit krõbinaid piimaga või võileiba. Filmides nähtud hommikud juhtuvad enamikes kodudes harva, kui üldse. Ja olete näinud, kuidas lapsed ühe ampsu saia sellest kõigest mööda vaadates haaravad ja siis koolibussile ema tänamata jooksevad?

Muidugi on tore ka teistest varem ärgata, aga seda teevad lapsevanemad pigem selleks, et nautida vaikust ja oma mõtete kuulmist, lugeda segamatult paar e-kirja või juua kohvi enne kui see muus saginas külmaks läheb.

2. Mis järgneb kohutavale teole?

Teismeline sõidab pere uue auto vastu majaseina puruks ja mis järgneb? Rahumeelne vestlus, kus mõne suure elumuutuse süüks see pannakse: "Kullake, ma näen, et sa igatsed meie kodulinna ja oma sõpru. Kindlasti olid sa seetõttu hajevil." Südamlikule vestlusele järgneb veel draamatiline kallistus, mis korvab kõik.

Muidugi tahaksime me päriseluski nii reageerida, tegelikkuses tuleb meil aga sel hetkel multikalikult kõrvadest auru, me teatame, et laps on koduarestis või miskit enamat. Ja seda sugugi mitte härdal toonil.

Aga olgu, vähemalt on see tore, et selle nägemine suunab olukordi rahumeelselt lahendama.

3. Kõik käib nii kähku

Ühel hetkel on lapseootel tegelasega kõik hästi, järgmine hetk puhkevad aga looteveed ja juba väga ruttu hakkab paistma ka lapse pea ning kostma esimene nutt. Tegelikkuses see nii päris ei käi enamikel.


4. Laps on pärast sündi kogu aeg kellegi teisega

Sarjades on sageli tegelane rase terve hooaja. Kui laps on aga sündinud, ei kohta teda enam ei ema ega isaga sageli - laps on alati hoidjaga, magab või on vanavanemate juures. Vanemaks saades pidevalt sõprade juures.

5. Miski elus ei muutu

Ei mingeid rahamuresid, ei mingeid unemuresid, ei mingeid valusid sünnitusest taastudes - ka kodu on ikka laitmatult korras ja ka emad ise - ei mingeid retuuse ega krunne. Ja sõbrad on neil ka alles ja neile on alati aega.

Muide, kas olete tähele pannud, kuidas ka värsked lapsevanemad käivad KOOS pubides ja restoranides sõpradega edasi. Pärismaailmas naudivad aga vanemad üksikuid lastevabu hetki pigem pleedi all eelmise päeva toidujääke süües või endale midagi maitsvat tellides, mida keegi norima ei tule ja mis peamine: vaikuses.

6. Kellega on laps?

Eriti krimisarjades on paaridel alati võimalik tormata ka keset ööd mõrvamüsteeriumi lahendama. Kus ja kellega on laps - seda küsimust lahendamist vajava kuritöö valguses ei lahendata ega selgitata.

7. Näib, et lapsehoidjatega on fantaasiamaailmas head lood

Üks kõne ja juba saabubki superlapsehoidja uksest ja vanemad tuhisevad oma tegemisi tegema. Paistab, et on täiesti normaalne jätta laps võhivõõra või naabriteismelisega ja omi asju ajades neile ka mitte helistada ega uurida, kuidas neil läheb.

Kui päris maailmas keegi lapsehoidjat leida soovib just endale vajalikuks ajaks, on see pigem paari nädala pikkuse planeerimise tulemus.