Täiuslikkuse tagaajamises on süü ka sotsiaalmeedial, mis loob valekuvandi. "Ma sageli jagan kabinesti oma isiklikke kogemusi, näen, kuidas emad tunnevad kergendust, kui räägin, kuidas ka mina olin päevi ja tunde pesemata, magamata ja söömata, aga ka kuu pesemata pidžaamas. Mäletan, kuidas nutsin vannitoanurgas ja mõtlesin, et ma ei saa hakkama. See hakkas mulle pähe ja see sundis mind vahel alla andma. Emad saavad tuge, kuuldes, et nad pole ainsad, kel on raske."

Isad kogevad kogevad enim sünnitusjärgset depressiooni aga seepärast, et nad tunnevad, et on vähem olulised. "See võibki nii olla - et neid ei kaasata. See pole tahtlik, aga näen, et haiglas ka personal saab nüüd alles aina enam aru, et lapsesaamine on pere, mitte ainult naise teema. Kõiges peale rinnaadnmise ja lapse sünnitamise saavad ka isad osaleda - emotsionaalselt sünnitavad ka nemad."

Kairi, kes on koos oma abikaasaga olnud koos sünnitusjärgses depressioonis, annab allolevas podcastis hulgaliselt nõuandeid selle ennetamiseks nii emadele kui isadele. Kuula!

Teemaks veel:
* Millised isad on enim rahul pärast lapse sündi?
* Kui suur protsent isasid põevad sünnitusjärgset depressiooni?
* Milline roll on infol meie ümber?
* Miks tänapäeval esineb sünnitusjärgset depressiooni enam kui kunagi varem?
* Mis on lapse sünni järel suhte suurimad vaenlased?

1x
00:00
Mis on raseduskriis ja kuhu pöörduda?
Raseduskriis on olukord, kus väheneb naiste, meeste ja nende lähedaste toimetulek füsioloogiliste, sotsiaalsete ja psühholoogiliste muutustega või traumaatiliste kogemustega, mis on seotud lapse planeerimisega, rasestumisega, raseduse katkemise või katkestamise, lapseootuse, lapse sünni, emaduse, isaduse ja lapsevanemaks kasvamisega.


Raseduskriisi nõustamisel saab nõustaja pakkuda raseduse planeerimise, lapseootuse ja sünnitusjärgsel perioodil peredele psühholoogilist toetust ja teavet paremaks toimetulekuks.


Kirjuta meile!
Kui tunned, et tahaksid jagada oma või oma pere kogemust sünnitusjärgsest depressioonist, kirjuta meile meile oma lugu! Sellest kirjutamine mõjub teraapiliselt sulle ning võib anda tuge tuhandetele emadele, kes arvavad, et nad on ainsad oma tunnetekeerises.


Sinu kiri on iga kell oodatud Pere ja Kodu Facebooki-postkasti või aadressile merje.merdik@perejakodu.ee
Jaga
Kommentaarid