RMK püstitas Jõuluparki metsa eluringi tutvustava jõulumetsa, kus RMK taimlast pärinevad väiksed puukesed vahelduvad pisut vanemate metsast pärit kuuskede ja mändidega. „Eri vanuses puud väljendavad metsa eluringi põhiolemust – kõik elav siin ilmas kasvab ja saab vanemaks, igal põlvkonnal on täita oma roll ja kõik rollid on olulised. Ellujäämiseks ja kestmiseks vajame erinevaid põlvkondi, koosolemist ning mõistlikku tasakaalu olemasoleva säilitamise ja kasutamise vahel,“ selgitas RMK külastuskorraldusosakonna juhataja Marge Rammo jõulumetsa ideed. Jõulumetsa teabetahvlitel tutvustatakse tarkuseteri metsast ja metsa väärtustest ning vastata saab teemakohastele küsimustele. Jõulumetsa võlumaad ilmestab neoontulede valgusdisain, kuhu igaüks saab ultravioletse tehnika abil kirjutada oma jõulusoove.

Eesti Kunstikoolide Liidu eestvedamisel pakuvad külastajatele silmailu ja uudistamist kunstikoolide õpilaste meisterdatud alternatiivsed kuused. Lapsed on olnud materjalide valikul väga loomingulised ning kuuskede loomiseks võetakse kasutusele nii vanad mandariinikastid, helkurite tootmisjäägid kui ka seisma jäänud keraamika. „Õpilastel on kavandid juba valmis ja rõõmustav on näha, et lapsed taaskasutavad erinevaid materjale. Fantaasiaküllased kuused valmivad aga Lauluväljakul pealtvaatajate silmade all 4. detsembril,“ rääkis Eesti Kunstikoolide juhatuse liige ja alternatiivkuuskede projekti eestvedaja Margit Mikk.
Praegu aga valmistame ette juba Lauluväljaku kassamajad ning ka Jõulupargi üld valgustust.

Tallinna Lauluväljaku, RMK ja Eesti Kunstikoolide Liidu ühisel eestvedamisel loodud Jõulupark on avatud esimesest advendist ehk 29. novembrist kuni 10. jaanuarini. Jõulupark on avatud iga päev ja sissepääs on kõigile tasuta. Väike vihje. Parim aeg uudistamiseks on õhtupimeduses, siis kui väljas juba pime ja muide kolmandal advendil so 13. detsembril on plaanitud läbi viia üks armas perepäeva üritus. Meil on seda hea teha – meil on õhku ja ruumi ja distantsi. Rohkem infot siin.