Teksade liiga sage pesemine kulutab nende värvi ja muudab vormi, liiga kõrge temperatuur aga kahandab neid ja nii ei näe sageli püksid juba õige pea välja sellised, nagu ostes. "Tahad oma teksasid säästa? Ära kunagi pane neid pesumasinasse," on öelnud Levi'se tegevjuht. Ta ise tunnistas kord ühes intervjuus, et pole oma teksasid enam kui 10 aastat masinas pesnud.

Me aga ei soovita sellistesse ekstreemsustesse laskuda, ent siiski tasub meeles pidada, et pestes kasutaksid jahedat vett, seda liiga sageli ei teeks ning pööraksid püksid pahempidi, kui neid pesed.

Retuusidega on aga hoopis teine lugu. Neid tuleks pesta 2-3 kandmiskorra järel. Kõik keha ümber tihkelt olevad riided imavad higi, koguvad surnud naharakke ja loovad soojas bakterite kasvuks väga soodsa keskkonna ja tuues kaasa ka ebameeldivaid lõhnasid.

Kui retuusid on osa sinu igapäevast, pese neid 2-3 kandmise järel, kuid kui teed neis sporti, pane need pärast iga kandmist kohe masinasse!

Kaisukad

Lapse lemmikkaisukaid tuleks pesta kord kuus. Et tappa kõik bakterid ja viirusosakesed, tuleks seda teha vähemalt 60 kraadi juures. Kui sildike looma küljes aga ütleb, et nii kuuma tema materjal ei talu, tuleks pesta soovitatud temperatuuril, ent panna loom kilekotiga 12 tunniks sügavkülma - ka see tapab bakterid ja tolmulestad.

Voodipesu

Tolm, mis koguneb boodipesusse hõlmab endas viiruseid, spoore, baktereid ja kahjulikke mikroorganisme. Kui sa neid pidevalt sisse hingad, võib tekkida allergiline reaktsioon, hingamisraskused. Ka on surnud naharakud heaks toiduks voodilutikatele. Et seda kõike vältida, tuleks pesta voodipesu iga 10 päeva järel.

Erilist tähelepanu vajavad aga padjapüürid - neid tuleks pesta lausa iga viie päeva järel. Meigijääkide, sülje ja rasu koostoimel võib see muidu põhjustada aknepuhangu või nahaärritusi kaasa tuua.

Käterätid

Käterätid tuleks pessu panna 3-4 kasutuse järel. Tähtis on, et rätikutel korralikult kuivada laseksid, sest sooja auruga vannitoas tahavad niiskesse rätikusse endale muidu pesa teha tegelased, keda sa kohata ei soovi, andes oma olemasolust märku halva lõhnaga.

Vannitoamatte ja vaipasid tuleks aga pesta sagedamini kui arvad. Niiske tekstiil pimedas ja soojas ruumis on ideaalne bakterite kasvukeskkond ja selle vohamise vältimiseks tuleks neid pesta kord nädalas, sest just nende peale satub erinevaid kehavedelikke ja vahendeid enim.

Rinnahoidjad

Uuringus osalenud 200 naisest kolmandik tunnistas, et nad pesevad oma rinnahoidjaid iga kahe nädala järel, mis ongi õige. Teised tõdesid, et teevad seda harvemini, põhjendades, et nad ei kanna sama rinnahoidjat igapäevaselt.

See on hea, kui sul on mitmeid komplekte, mille vahel valida ja vahetada, mis annab võimaluse neid harvem pesta ja need püsivad kauem ilusad, ent pea meeles üht: spordirinnahoidjaid tuleks pesta pärast iga trenni!

Mütsid

Kui sa ei kanna terve talve sama mütsi, vaid neid vahetad, siis piisab, kui neid iga kahe kuu tagant pesed. Enamik mütse on mugavalt masinpestavad, ent vaata kindlasti ka tooteetiketti!

Nokamütse tuleks aga soovituslikult pesta käsitsi kaks korda suve jooksul (1,5 kuu järel) ja jaheda veega, et mitte nokka kahjustada.

Allikas: Brightside.me, Standard.uk

Jaga
Kommentaarid