Minu põhilised ilunipid on korralik uni, tervislik toitumine, regulaarne sport ning looduslik kosmeetika ja nahahooldus. Jälgin suure hoolega, mida ma oma nahale kannan, sest erinevalt seedesüsteemist, millel on mingil määral kaitse ebatervislike ühendite eest, nahal suurt kaitset ei ole ning kõik imendub organismi. Eelistan loodulikke koostisosi sisaldavaid ilutooteid ning samuti jälgin ökoloogilisust toidu puhul. Minu jaoks on oluline, et ilutoode poleks testitud loomade peal ning oleks pakendatud võimalikult loodussäästlikusse pakendisse. Üks minu lemmikumaid ilutoodete firmasid on JOIK Organic. Nad toodavad Eestis, on looduslikud, vägivallavabad (cruelty-free), omavad Ecocerdi sertifikaati, pakendid on loodussõbralikud ning stiilsed ja ilutooted toimivad suurepäraselt. Kuna mulle meeldib katsetada erinevate maskidega ning ma olen suur maiasmokk, siis minu lemmikuks on kujunenud šokolaadimask. Mis puudutab meiki, siis üritan kasutada mineraalkosmeetikat, mis ei sisalda raskeid metalle ega keemiat ning selles osas on mu lemmikuks kujunenud Bellapierre.

Meie välimusele mõjub väga palju see, mis toimub meie sees, seetõttu pööran suurt tähelepanu oma hingemaailmale ja katsun hoida mõtteid positiivsel lainel. Väga oluline on ka see, mida ma söön. Ma ei tarbi liha- ja kalatooteid ning väldin gluteeni, sest sellest tekivad nahale ebapuhtused. Iga hommik algab sidruniveega ning lisaks tarbin ökoloogilist „iluõli” ning looduslikke vitamiine naha ja juuste tervise toeks. Suurema koormusega perioodidel tarbin ka looduslikke superpulbreid, näiteks spirulina ja makaga smuutisid.

Üritan iga päev leida aega endale, oma hingemaailmale ja ka kehale. Hommikul teen hommikuvõimlemist ning venitusi, et keha ja vaim üles äratada ning eelseisvaks päevaks ette valmistada. Laulmine ja musitseerimine on suur töö oma hinge ja sisemaailmaga, millega ma tegelen igapäevaselt. Et ka füüsilist poolt tasakaalus hoida, üritan võimalikult tihti jõuda trenni. Pikad päevad lõppevad lõdvestava ja rahustava saunaga koos eeterlike õlidega.

Grit Šadeiko, seitsmevõistleja


Kuna treeningud on intensiivsed ja nõuavad palju higistamist, siis minu parim ilunipp on näopuhastus. Treeningutel ei kanna ma üldiselt ka meiki, kui üldse, siis minimaalselt ja vahel võistlustel, sest see on sportlase jaoks ikkagi pidupäev. Korra või kaks nädalas teen sügavpuhastavaid maske ning ma ei lähe kunagi meigiga magama.

Üldiselt katsun ikkagi jälgida, et tooted, mida kasutan, oleksid looduslikud või ökoloogilised. Need on alati nahale kergemad ja mõnusamad. Kuna mõnikord on vaja päevas isegi kaks või kolm korda nahka puhastada, siis ei ole looduslikud tooted nahale liiga koormavad, vaid värskendavad seda.

Viimati ostsin Bellapierre’i mineraalpuudri. See tõesti ei ummista nahka ja saan seda vajaduse korral ka võistlustel kasutada. Sain võimaluse proovida ka JOIK-i porgandi-astelpalju kehakreemi, mis oli tõeliselt mõnus. Värske lõhn, pehmendab nahka ega jää rasvane ega kleepuv. Samuti annab see kehale natuke päikeselist jumet.

Üldiselt aga arvan, et kõige alus on ikkagi toitumine. Sa oled see, mida sa sööd. Täpselt see meist ka välja kiirgab. Kui organismis on kõik tasakaalus, väljendub see ka välimuses. Toitumise puhul vaatan, et oleks alati piisavalt rohelist ning et tarbiksin päeva jooksul küllalt vedelikku. Muidugi on end alati võimalik vitamiinidega turgutada, aga suurem osa sõltub siiski meie toidulauast.

Karolin Kuusik, ilu- ja moetoimetaja


Ilunippidest on mu kõige lemmikum see: kontrolli oma näolihaseid, igat emotsiooni ei pea 100% näoga kaasa tegema. Nii säilib nägu kauem noorem.

Ilutoimetajana testin tihti erinevaid tooteid. Kuid looduslikke tooteid kasutades on alati süda rahul ja tunne, et neid võib vabalt palju kasutada, tegemata sellega endale karuteenet. Viimati sattusin vaimustusse Eestimaistest V.O.H-i seepidest. Kuidagi märkamatult läheb kätekreemi vähem ja ülimõnusa lõhnaga on need ka.

Püüan üldiselt ka tasakaalukalt süüa. Ja kui tundub, et tahaks ekstra enda ilu heaks mingit preparaati võtta, siis olen proovinud Truvivity by Nutrilite’i toidulisandeid, mis mulle sobisid. Aga eks need on rohkem sellised kuurina võtmise teemad. Usun stabiilselt mitmekülgsesse toitumisse.

Üldiselt on tähtis oma keha ja ka hinge kuulata. Peab tunnistama, et nooremana ei tulnud see mul eriti hästi välja. Praegu tunnetan kohe ära, kui miski ei sobi või on kunstlikult peale surutud. Ja tunnen omamoodi rõõmu sellest äratundmisest, et näe, oskan näpu peale panna aistingule või väga õrnale signaalile kehast.

Triin Luhats, produtsent


Mul ei olegi mingeid eriti ägedaid ja ainukordseid nippe. Need vanad tuntud tõed, et jälgi, mida sööd ja määri endale peale vaid seda, mida julgeksid vajadusel ka suhu pista. Võimalusel viibin värskes õhus ning hoian vaimu erksana ehk õpin iga päev midagi uut. Need on tõed, mis ka tegelikult toimivad. Ja et ilu algab sinu enese seest ja sinu olemusest.

Jälgin seda juba aastaid, et tooteid, mida kasutan, ei oleks testitud loomadel, et need ei sisaldaks parabeene, silikooni ega mineraalõlisid. Üha rohkem olen hakanud vaatama ka seda, kuidas ja millesse on tooted pakendatud. Sinnani, et ka pakendid oleksid keskkonnasõbralikud, on paljudel brändidel veel pikk maa minna.

Olen 100% seda usku, et ilu saab alguse seestpoolt. Usaldan oma keha ja märke, mis ta mulle saadab. Kehasse tuleks suhtuda nagu oma kodusse või pesasse, kus peab olema kõige mõnusam olla, aga mille eest tuleb ka hoolt kanda, seda kasvatada, hoida ja poputada. Joon palju täiesti tavalist vett, naturaalseid mahlu, väga meeldib soe vesi sidruni ja ingveriga. Söön vastavalt vajadusele ehk keha tõesti annab mulle väga selgelt oma isudega märku, mida tal parajasti vaja on. Pean tunnistama, et enim armastan Eestis kasvavaid juur- ja puuvilju ning metsaande. Parim toit on see, mille oled ise kasvatanud, korjanud ja ise teinud. Aa, ja Peipsi-äärne küüslauk ning õige taluvõi! Killer-kombinatsioon väga paljudes toitudes heaks enesetundeks! Pluss palju värskes õhus ja looduses viibimist ükskõik millise ilmaga, eelistatult metsas. Eriti meeldib sügiseses metsas, või siis suvisel ajal paljajalu mere ääres. Autoga ma ei sõida, käin väga ja väga palju jala ning naudin keha liikumist ja iseenda liikumisvabadust. Suitsetamise ja alkoholi ning isegi kohviga mul sisuliselt kokkupuuted puuduvad. Lihtsalt ei meeldi ja kõik. Unega on mul kehvad lood. Piisab vaid neljast tunnist ööpäevas. Nii et ma ei saa paraku soovitada, et magage-magage-magage.

Muidugi on ka mul neid hetki, kui kas emotsionaalses plaanis tundub kõik plahvatavat või on tunne, et appi, ongi see bad-hair-day käes või kuidagi on kaks-kolm kilo juurde tulnud.

Viimane ilutoode, mille ostsin, on aga Vita Liberata Beauty Blur Skin Tone Optimizer. See on suurepärane toode ilusa, ühtlase ja särava jume saavutamiseks näol. Toksilistest ainetest puhas ning üdini orgaaniline.