Kokku on Pere ja Kodu Videoõpsi erikeskkonnas 10 videot, millest igaüks räägib erineval matemaatika põhiteemal alates protsentide arvutamisest lõpetades geomeetriaga.

Teemad on valitud nii, et katta ära peamised eksamitel esinevad ülesandetüübid. Videotes näidatakse võimalikke lahenduskäike, selgitatakse arvutuskäikude loogikat ning tuuakse humoorikas võtmes seoseid päris eluga. Samuti juhitakse tähelepanu tüüpvigadele ning antakse soovitusi eksamiks õppimiseks.

Videote teemade valiku juures andis nõu ja kontrollis lahenduskäikude korrektsust Tallinna Prantsuse Lütseumi põhikooli matemaatika õpetaja Anne Küüsmaa.

Materjalid on tegijate sõnul abiks ka teistele põhikooli klassidele ja 10. klassi tasemetöödeks harjutamisel, sest põhiteemad on läbivad kõikides vanuseklassides.

„Häid õppevideoid võiks eesti keeles rohkem olla, sest need toetavad iseseisvat ja õppija juhitud õppimist, eriti reaalainetes. Need aitavad kasutusele võtta uuenduslikke, õppijakesksemaid meetodeid," selgitas Videoõpsi eestvedaja ja videote autor Kristo Siig. „Olen seni teinud õppevideoid peamiselt ajaloo teemadel. Nii õpetajad kui õpilased on need hästi vastu võtnud, sest need on kaasahaaravad, rohkete visuaalsete selgitustega ning loovad seoseid õpitava ja päris elu vahele. Praegu on aga paljudele suur murekoht matemaatika eksam, mistõttu suunasime oma teraviku sinna."

Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald sõnas, et möödunud koroonapandeemia kiirendas pea igas sektoris digitaliseerumist, nii ka koolides ja õppimises. „Hea selgitav õppematerjal ei pea sõltuma enam ainult konkreetse õpetaja oskusest teemat edasi anda, vaid saab levida digitaalsete vormidena iga õpilaseni üle Eesti. Kui me suudame oma panusega mõjutada ühegi õpilase edasist hariduskäiku ja aidata kaasa niigi pingelise eksamiperioodi kindlamale läbimisele, on meie missioon korda läinud," lausus ta.

9. klassi matemaatika eksamiks valmistumise erikeskkonna leiad SIIT. Koolidest oli projekti kaasatud ka Viimsi Gümnaasium, kus toimus videote filmimine.

Videoõpsi õppetunde saavad Delfi Kogupaketi tellijad vaadata tasuta. Kui sul pole tellimust, saad selle vormistada video alt (esimene kuu on hind 1,99 eurot. Tellimust saad jagada 4 sõbraga ja lugeda meie 11 väljaande lugusid).

Praegustel nädalatel toimuvad paljudes koolides 10. klasside katsed, millest sõltub paljude jaoks pääs gümnaasiumi klassidesse ja edasine hariduskäik. Samuti ootab kõiki põhikooli lõpetajaid ees 7. juunil riiklik matemaatika eksam.

Jaga
Kommentaarid