Valige kodus välja üks karp, sahtel või riiul, mille täitumisel tuleb teha koos loobumisotsuseid, miks mitte hinnata ja võrrelda erinevate meeldimist ning sorteerida neid nii vähemaks, jättes alles need kõige-kõigemad.

2. Pildista!

Kui laps peab kõiki oma pilte ülioluliseks või on ka tähtsaid sorteerituid palju saanud, siis pildista need üles. Juurde selgitus, et nii jäävad need talle kauaks-kauaks alles ja saaab vaadata siis kui ka suureks kasvab.

Aasta, kuu või muu kaupa arvutis kausta neid pannes saad toreda kollektsiooni, mis keskkooli lõpetamiseks talle näiteks mälupulgal kinkida või raamatuna trükkida lasta valides toredaiamad. Nii teab laps, et need on talletatud ja ei muretse, kui füüsilisest paberist ka loobute.

3. Kaardiks

Miks mitte meisterdada joonistustest kaarte - lõigates, kleepides ja juurde veidi kirjutades saab neist teha kauneid kinkimiseks sobilikke kaarte vanavanematele ja sõpradele. Miks mitte ka naabritele lihtsalt kaunist kevade algust soovides.

4. Pakend

Suuremale paberile tehtud värvilised joonistused sobivad edukalt ka kinkide pakkimiseks. Koos armsa paelaga on need isikupärased ja saab lapsele selgitada ka taaskasutust.

5. Prügi!

Kiida last, tunnusta hästi õnnestunud koera või lille pildil. Isegi kui see on sinu arvates käkerdis, ära seda prügiks lapse kuuldes nimeta, sest seda enam tekib tal soov oma loomingut kaitsta ja säilitada ning tähelepanu nende allesolemisele pöörata.

Küll aga saad sa teosed tema nägemata kokku koguda ja võimalusel mõneks kuuks ära peita keldrisse või kapinurka, tehes endaga kokkuleppe, et kui kolme kuu jooksul ühegi järgi ei küsi sealt, siis viskad need konteinerisse.

Jaga
Kommentaarid