Miks on nii, et kõhukotiga isad muutuvad naistele vastupandamatuks? Kõhukotiga naine muutub aga vastassugupoolele lausa nähtamatuks. Kui aastaid tagasi oli kõhukotiga isa lihtsalt niivõrd haruldane nähtus, et pilk jäi iseenesest peatuma, siis täna peaks lapsega aega veetvad isad juba pigem normaalsus olema. Ometi näib, et ürgne inimloomus saab võitu ja oma lapse eest hoolitsev isa tundub naistele justkui rohkem usaldusväärne partner.

Mähkmed

Olgem ausad, olenemata sellest, kui harjunud vanem mähkmetega on, meeldivad ei ole nad igal juhul. Ometi ei küsi keegi, kas värske ema tahab oma lapse mähkmeid vahetada. Samas on isade vastureaktsioon mähkmete vahetamisele täiesti normaalne ja pigem isegi oodatud. Selle tulemusena on aga isad, kes ilma grimassideta oma lapse mähkmeid vahetavad, peaaegu pühaku positsioonis. Tasub siiski meelde tuletada, et mitte kõik emad ei ole beebisid enne oma lapse sündi näinud, mis tõttu on mähkmete vahetamine neile võrdselt uus ja isegi ebameeldiv tegevus. Kiidame siis neid ka!

Ämma lõputu kiitus

USAs läbi viidud küsitluste vastustest koorus välja, et suur hulk ämmasid on oma miniale üritanud selgeks teha, kui suurepärane abimees on tema poeg. Uskumatu, et ta nii tublisti mängib oma lapsega, toidab teda ning vahetab isegi riideid. Küll aga tõid USA noored emad välja, et mees ei ole kodus suurepärane abimees. Ta on kaaslane, kes on lapse eest võrdselt vastutav, seega on kõik need tegevused ka tema kohustuste osa, mitte heasüdamlik abistamine.

Issi kõht

Kuigi nüüdseks on see juba pigem kaduv trend, siis ometi ei ole veel täiesti kadunud need arusaamad, et õigel issil on kõhuke ees ja juuksed sassis. Kergelt ülekaaluline isa oli veel aastaid tagasi justkui rohkem isa kui enda välimuse eest pidevalt hoolitsenud issid. Irooniline on aga seal juures see, et lapse sünd mõjutab ju tegelikult hoopis ema keha. Ema lisakilosid ja sassis juukseid vaadatakse aga hoopis teise pilguga, kui isa võimsat kõhtu. Taas tuleb aga tõdeda, et tervislike eluviiside üha kasvava populaarsusega on ka isade keha uue pilguga vaatama hakatud.

Pole minu laps, keda kasvatada

Kes meist ei oleks kuulnud, et mehed on elu lõpuni lapsed ning naisel on kodus lisaks oma lastele veel üks laps. Samuti võib aga kohe ka küsida, et kes meist ei oleks sellest aegunud naljast juba kurguni tüdinenud. Täiskasvanud mees ei ole oma naisele laps, keda kasvatada ja kelle kapriise taluda. Tegu on siiski teise täiskasvanuga, kellele peaks saama vajalikul hetkel toetuda. Kasvatuse oleks pidanud ära tegema hoopis üks teine naine ja tunduvalt varem.

Peod ja kingitused

Kuigi on isasid, kes on oma lapse sünnipäevapeo korraldamisest äärmiselt huvitatud ning teavad juba pool aastat varem, mida kinkima peaks, siis ometi ei ole see tavaline nähtus. Üldiselt on kinkide plaanimine ja otsimine ning sünnipäevade korraldamine siiski emale jäänud kohustus, kuid miks, sellele ei oska keegi vastata.

Allikas: Cofemom

Jaga
Kommentaarid