Eelmine kevad jätsin lasteaialapse ka koju. Praegu enam mitte. Ise olen 100% kodukontoris. Suurem laps käib 3. klassis ja distanstōppel vaja abi. Kui lasteaialaps on kodus, vaatab ta päevad läbi multikaid, kuna kelllelgi pole aega temaga tegeleda. Lasteaias on tal 100 korda parem ja ka kōigil teistel, kes olude sunnil kodused praegu meil on. Aeda viin ainult 100% terve lapse ja ei tunne üldse ennast halvasti.

Kätlyn, Naatani (12), Rebeka (11), Daavidi (9) ja Lovisa (4) ema:

Aasta tagasi oli lasteaialaps oma rühmas ainuke, kes eriolukorra ajal lasteaias käis. Ma siiani ei mõista, kuidas on võimalik, et terve rühma vanemad saavad kodukontoris tööd teha, vanavanemate juurde ju ka viia ei tophtinud siis. Pidin korduvalt lasteaeda aru andma, miks meie laps kohal käib. Sel korral oleme siis kõik peale mehe kodus: mina kodukontoris, 3 õpilast Zoomi tundides alates 8.30-st kuni 14 välja ja lasteaialaps siis realiseerib oma välkmõtteid.

Aga tõesti pole kellegi teise asi otsustada kellel on piisav põhjus last/lapsi lasteaeda viia. Kui ikka õpilastel iga päev 4-6 Zoomi tundi, siis katsu lasteaialapsele päevast päeva seletada, et ole tasa, ära kilka, ära mine sinna ja nii edasi.

Maile, Stiine (7), Mirtel (5) ja Jasper (1) ema:

See on iga vanema enda otsus, miks ta lapse viib lasteaeda. Aru ma ei saa, miks lasteaed või lasteaiaõpetajad peavad üldse uurima, kes kodukontoris või kes mitte. Meil on ka öeldud, rühmad lahti, aga tuua võib ainult terveid lapsi. Meie lasteaias väga normaalne personal ja rõõm on lapsi mõned päevad nädalas viia sinna, kus nad saavad oma sõpradega mängida ja õppida midagi uut. Olen aastasega kodune, aga kahjuks ei jagu nii palju ideid, et lastel poleks igav ja ma ei soovi, et nad päev läbi teleri või nutiseadme ees ka istuks.

Kaisa, Iko (5) ja Jessi (1,7) ema:

Minu laps tahab hullult lasteaias käia ning täna viisin ta üle mitme nädala. Peale tema oli kohal üks laps. Aga oi kui rõõmus minu laps oli, et saab kellegagi mängida, sest ta meeletult igatseb omavanuste seltskonda. Kasvataja muidugi vaatas mind sellise näoga, nagu ma oleks imelik, et tahan pool päeva kodukontoris nii tööd teha, et kõik karvad samal ajal halliks ei tõmbuks. Meie perel on aga haigus läbi põetud hiljuti ja laps seal kedagi nakatada ei saa, seega ma ei näe probleemi, miks ta ei võiks käia.

Annika, Laura-Ly (14), Liine-Lotta (12), Lennart-Lucase (4), Laur-Liami (6 k) ema:

Meie pere issi on Soomes tööl, enamasti olen nelja lapsega üksi, nagu paljud teised - minu suurim austus kõigile sellistele emadele. Et kaks kooliealist distantsõppijat saaks kooliasjad tehtud, siis jah, käib minu lasteaialaps aias. Mõni päev on koolilastel terve päev videotunnid ja sellepärast ei saa lasteaialapsest nutisõltlast teha, et ta vait oleks ja kooli ei segaks. Lisaks on kodus ka beebi. Igaüks võtku seda oma tasemelt, kas vajadus või mugavus või miski muu. Mitte keegi ei saa keelata ega valida, keda võib tuua aeda ja keda mitte. Kui laps on terve, siis ma ei näe probleemi. Päeva lõpuks tahavad kõik olla rõõmsad ja ellu jääda. Minu suurim austus kõigi paljulapseliste perede suunas.

Jaga
Kommentaarid