Tavalises kortermajade piirkonnas elades, kus oma õue pole, hoov on tihedalt autosid täis pikitud, ei ole mõeldav 4- või 5-aastast last autode vahele üksi õue saata! See tähendab, et lapsi peaks hoidma päev otsa toas?!

Kui vanemal on päev otsa veebikoosolekud või peab ta ühes väikses toas töötama ja teises toas vahepeal käima algklassi last õpetamas, ei kujuta hästi ette, kuhu siis veel lasteaialaps paigutada?

Kaugtööl pead ju tegema samamoodi tööd kui kontoris. Miskipärast arvatakse, et kaugtöö puhul istud niisama kodus või saad viilida ja tegelikult kaugeltki nii palju tööd tegema ei pea, kui kontoris kohal käies.

On natuke arusaamatu, miks osad lasteaiad vanematele süümepiinu tekitavaid kirju saadavad, kui samal ajal seisab sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo avalduses selgelt: "Kriteeriume, millal viia laps lasteaeda ja millal mitte, valitsus ette andma ei hakka, seda vajadust peab saama pere ise hinnata".

Ka Irja Lutsar tõdes eile Perele ja Kodule antud intervjuus, et lasteaiad võiksid praegu pakkuda kodus täisajaga töötavatele vanematele paindlikke võimalusi, et lapsi vahel mõneks tunniks aeda tuua.

Kahjuks praeguses olukorras on ka vanemad hirmul oma töökoha pärast ja poole jõuga töötada paljudel töökohtadel ei saa, koondamised on igal pool ümberringi ja pingutada tuleb, sest koondamiste laine ei ole kaugeltki lõppenud.

Töölt puhkust võtta ju ka võimalik ei ole, sest puhkust tuleb hoida suveks, kui lasteaed on kuu aega nagunii suletud.