Ilmselt tead seda tunnet, kui kõik tuleb kuidagi eriti vaevaliselt. Mida rohkem on meie toidus aineid, millega organism ei oska toime tulla või mida tal on raske töödelda, seda vaevalisemaks muutub ka meie enesetunne ja ka mõtteselgus. Kui enesetunne on halb, ei aita meil rohkem saavutada ka kogu maailma nutimaailm. Kui anname aga organismile õiget kütust, siis on ka „sõit” sujuv.

Kevad on organismile üks raskemaid aegu, sest pikk talv on seljataga ja organismi energiavarud on oluliselt vähenenud. Väsimus on organismi kaitsereaktsioon olukorrale, kus energiavarud hakkavad ammenduma. Et inimene endast viimast välja ei pigistaks, hakkab keha teda kaitsma. On oluline teada, et enamasti väljendub vitamiinide ja mineraalainete puudus just väsimustundes. Mahetoiduga on võimalik ennast uuesti täisvõimsusel käima tõmmata, sest väga mitmed uuringud kinnitavad, et mahetoidus on tihti antioksüdante, vitamiine ja mineraalaineid rohkem kui tavatoidus.

Lisaks sellele, et mahetoit aitab meil olla efektiivsem ja ennast paremini tunda, on sellel veel üks väga oluline pluss. See nimelt ka maitseb alati paremini. Sellel on väga lihtne põhjus. Nimelt on ökotoidu toorained saanud kasvada normaalses tempos, mitte tehislikult kiirendatult. Näiteks võid silmad kinni maitstes öelda ära, milline on tavaline ja milline mahebanaan. Tee igast toidukorrast maitseelamus oma meeltele ja üks jõuline tankimine kvaliteetse kütusega oma organismile.

Mahetoitu ei pea õnneks tikutulega taga otsima. Selle leiad üles mahemärgistuse abil. Hetkel kasutatakse toidukaupade puhul mahetoodete märgistamiseks kahte logo. Neist esimest kasutatakse Eestis ja teist Euroopa Liidus.

Puhtast toorainest valminud ökotooteid saab soetada Loodusväe e-poest. Samuti on Loodusväe tooted kättesaadavad kõigist suurematest ja hästi varustatud kauplustest: Selveritest, Tallinna ja Tartu Kaubamajast, Stockmannist, Prismadest, Coopi kauplustest, Maximast, Biomarketist ja nende e-poodidest jm.

Jaga
Kommentaarid