Viis põhjust, miks tarbida iga päev mustikaid

1. Mustikates on väga suur veesisaldus, kuid samas on nende kalorsus väike, mistõttu on need heaks lisandiks mitmetele toitudele, näiteks pudrule, smuutidesse ja erinevatesse küpsetistesse. Kusjuures, mustikad on valitud maailma 130 kõige tervislikuma toiduaine hulka.

2. Mustikad mõjuvad hästi seedimisele, mistõttu soovitatakse neid tarbida kõhuprobleemide puhul. Suure kiudainetesisaldusega mustikad toetavad seedetrakti tööd, tekitavad täiskõhutunnet ning hoiavad veresuhkru ja insuliini taset ühtlasena.

3. Mustikad parandavad silmanägemist. Põhjus on lihtne – mustikates sisalduvad antioksüdandid, näiteks seleen, tsink ja C-vitamiin, on silmadele kasulikud, et mitte öelda hädavajalikud. Seleen ja tsink kaitsevad nimelt silma võrkkesta ning on olulised abilised A- ja E-vitamiini imendumisel, mis on olulised vitamiinid nägemise jaoks.

4. Mustikates sisalduvad antioksüdandid pidurdavad vananemist ja aitavad vähendada mitmetesse haigustesse haigestumise riski. Näiteks on mustikad head kaitsjad südame-veresoonkonnahaiguste ja kesknärvisüsteemi haiguste puhul, aitavad langetada kolesteroolitaset ning vähendada isegi vähiriski.

5. Mustikaid saab korjata täiesti tasuta kaunitest Eesti metsadest, veetes niiviisi aktiivselt aega koos oma lähedastega. Hiljem saab mustikaid edukalt säilitada sügavkülmas, sest külmutamisel ei vähene nende kasulike ainete sisaldus oluliselt ja nõnda saad mustikaid tarbida aasta läbi.

Kui aga puudub võimalus ise metsa marjule minna, on ideaalne variant soetada mustikaid mõnel muul kujul, näiteks mustikamahlana. Delfi tiim testiski Loodusväe mustikamahla, mis on ilma lisatud suhkruta ja sisaldab Eesti mustikaid.

Martin Hanson, toidukriitik

Olen peamiselt maitse usku ehk siis asi peab maitsema suurepäraselt, päritolu tuleb alles selle järel. Aga 99% reegel on siin see, et kodumaine, eestimaine maitseb alati ka kõige võimsamalt. Eriti armastusega tehtud asjad, mida enamik Eesti väiketootjate tooteid ka on.

Metsmustikad on kindlasti üks Eesti oma supertoitudest, mida iga inimene peaks suviti sööma nii palju kui võimalik ja korjama talveks ka sügavkülmikusse. Iga mustikamari on paksult täis pakitud väga vajalikke antioksüdante, vitamiine ja kiudaineid, mis kõik aitavad meil paremini igapäevaselt hakkama saada. Lisaks sellele aitavad mustikad meid seedimisel ja hoiavad silmade tervise korras. 75 grammi mustikaid või paar pitsi Võluväe metsmustika täismahla on täpselt see, mida vaja, et hoida oma immuunsus täies löögivõimes. Ning kellele ei meeldiks mustikate hõrk, pehme ja kreemine maitse – olgu siis smuutina, kookides või toorena süües. Kindlasti võiks iga inimese kapis pudel mustikamahla endale koha leida.

Mihkel Tepp, loovjuht

Meie pere proovib ikka eelistada eestimaist. Ometigi kaalub teadmine, et eelistame eestimaist, üles võimaliku hinnavahe. Ja see on täiesti okei.

Mõnusalt tummine ja mustikane jook. 500-milliliitrises pudelis on tervenisti 1,1 kilo mustikaid, mis külmpressitud ja pastöriseeritud. Maitselt justkui nagu istuks keset suve metsas ja sööks kamaluga mustikaid. Soovitatada julgeks igale mustikasõbrale.

Triin Rannar, toimetuse assistent

Mulle meeldivad autentsed maitsed. Mahl on nii mõnusalt tummine ja juba üks supilusikatäis päevas annab häid vitamiine ning hoiab kõhu korras. Minu jaoks on tähtis, et marjad on kodumaised ja toode ise ei sisalda lisatud suhkruid. Üks lonks mahla jätab järelmaitsena mõnusa mustikase meki.

Ja naised, mustikas pidi pidurdama ka vananemist.

Milliseid kasulikke toitaineid mustikad endas veel peidavad?
Lisaks seleenile, tsingile ja C-vitamiinile leidub mustikates ka K- ja A-vitamiini, vaske, mangaani, magneesiumit, kaltsiumit jne. Kõik need vitamiinid ja mineraalid toetavad tervist ning on abiks mitmesuguste haiguste ennetamisel.

Leia Loodusväe tootevalik SIIT.

Jaga
Kommentaarid