Liiklusjärelevalvekeskuse patrullitalituse juht Varmo Rein tõdeb, et tõepoolest on nad sellisest vahejuhtumist teadlikud ning politsei tegeleb sellega: "Päeval, mil kaasliikleja seda ohtlikku olukorda märkas ja häirekeskusesse teatas, kahjuks lähedal asuvad patrullid seda sõidukit ei leidnud. Kuid kindlasti kutsume juhi enda juurde, et temaga vestelda ja selgitada välja kõik täpsemad asjaolud."

Rein selgitab, et liiklusseaduse paragrahv 240 järgi võib karistada turvavarustuseta või nõuetekohaselt kinnitamata alla 16-aastase lapse sõidutamise eest juhti rahatrahviga kuni 100 trahviühikut. Kui tegu on korduva sama paragrahvi rikkumisega, siis trahviga kuni 200 trahviühikut.

Rein tuletab ka meelde: "Lapsi peab sõidutama spetsiaalses lapse pikkusele ja kaalule vastavas turvaseadmes, kuni pikkuseni 150 cm. Kui lapse pikkus juba võimaldab teda nõuetekohaselt sõiduki turvavööga kinnitada, siis pole rohkem täiendavaid turvaseadmeid vaja kasutada. Turvaseadmeid kasutamata on laps autos täiesti kaitsetu. Turvavöö kasutamisel mängib suurt rolli vanemate eeskuju – kui vanem kasutab, siis kasutab ka laps. Oluline on endale teadvustada, et laste turvaseadmed ei ole mõeldud vaid seaduse täitmiseks ja rahatrahvist pääsemiseks, vaid lapse elu päästmiseks!"

Jaga
Kommentaarid