Praegusel kummalisel ajal sünnitada on justkui kangelastegu. Tõenäoliselt pidid pärast oma nööbikese kättesaamist ööpäeva või paar päris ise hakkama saama. Nii oma väsinud füüsise kui ka tunnete virvarriga. Oled supernaine!

Supernaine on ka Britt, kes kirjutas ääretu avameelsusega, mida neli rasedust ja sünnitust on ta kehaga teinud ning kuidas ta seal­juures oma uute emotsioonidega harjub. Ometi teab ta, et lapsed on tulnud ta elu paremaks tegema, ja kui ta endale liiga kõrgeid ootuseid ei sea, saab ka oma vastakate tunnetega hakkama. Sama õpetab sünnitusjärgse depressiooni valusalt läbi teinud Eliana. “Su beebile on vaja ema, mitte ilusat bodi.”

Suvi on ukse ees ja loodan, et see aitab meil kõigil elu veidi roosamate prillidega näha. Pikk, pime ja raske talv on läbi, sul on uhiuus ideaalne inimene kätel. Loodus tärkab ja hea energia voolab vaikselt veenidesse. Roosad prillid vaheta beebil õues päris õigete päikse­prillide vastu, et oma silmatera suvekuuma eest kaitsta!

Kõiki ajakirja Beebi lugusid saad juba praegu lugeda SIIT, allpool pealkirjale klikkides jõuad aga otse sind huvipakkuva artiklini!

„Lava on mu hing ja kirg. See värin ja ärevus, mis mind enne moeetendust valdab, on lihtsalt super,“ õhkab modellist noor ema Agne elevusega ajakirja Beebi kaaneloos.

Käthrine on ametilt medõde ja teab hästi, et alati ei pruugi asjad minna nii, nagu loodetud. Ta uskus, et oli ka Karolinet oodates igasuguste stsenaariumitega arvestanud. Kui aga äsjasündinud potisinine ja hääletu beebi tema juurest ära viidi, mõistis naine, et selliseks katsumuseks ei ole võimalik valmistuda. Tema beebi sündis Apgari hindega 3.

Kust raha tuleb ja kui palju? Kes peaks koju jääma ja kui kauaks? Siit leiad kõik, mida pead teadma rasedana ja beebiga koju jäädes.

“Palju õnne, väga julge olete... viis last, väga-väga julge!” Minu jaoks võõra naise sõnad tungivad mänguväljakul mu kõrvu kui terav nool. Ta osutab üheaegselt mu neljale lapsele ja mu kõhule. Tunnen, kuidas mu silmad täituvad kibedate pisaratega, ning tean, et ei suuda talle vastata. Ma ei ole rase.

“Soovisin veeta oma lapsega üha vähem aega. See mõte aga tekitas jälle süvenevat süütunnet. Mõtlesin, mis mul ometi viga on, kas ma ei armastagi oma last,” meenutab värske ema oma emotsionaalset kokkuvarisemist.

Miks me oma keerulisi hetki nii vähe jagame? Nende näitamine looks palju tervema pildi sellest, milline emadus sageli tegelikult on.

Su beebil on omad huvid ja veidrused, mis sind samal ajal nii hulluks ajavad, aga ka naerutavad. Toome välja üheksa beebitüüpi. Kas tunned ära, milline neist on sulle juhtunud?

Kui raseduse ajal võib su seksuaalelu olla veelgi vürtsikam kui varem, siis pärast lapse sünnitust ole valmis alustama kõigega algusest. Sul tekib ilmselt mitmeid küsimusi: millal? kuidas? milleks valmis olla? Vastame üheksale levinud küsimusele.

Umbes poole­aastasele beebile on paras aeg tutvustada imeliste maitsete maailma. Noor ema Geter otsustas, et tema poja Arthuri jaoks peab see ­maailm olema kõigele lisaks ka kaunis.

Et emme oleks puhanud ja suudaks mõelda muulegi peale titemajanduse, saab issi palju ära teha. Kuidas vanematena paremini harmoneeruda?

Sinu pisikesest ja mitte midagi oskavast imikust saab ühe lühikese aasta jooksul iseseisvalt liikuv ja sinu juttu mõistev vahva kaaslane. Märka, naudi ja jäädvusta seda kõike, sest mitte kunagi hiljem ei saa see areng olema nii plahvatuslik ja silmanähtav kui sel aastal.

“Imetamine on intiimsemaid ja sügavamaid sidemeid, mida oma lapsega luua saan. Minu jaoks on see lähedus, turva­tunne ja tohutu armastuse­energia vahetamine,” ­räägib tandem­imetav Anette.

Kuigi beebid hakkavad üldjuhul esimesi sõnu ütlema umbes aastasena, oskavad nad sinuga suhelda juba varem. Saad seda suhtlust kergesti toetada.

Suvesoojus, päikesevalgus ja D-vitamiin on toredad tõesti – kui kaua oleme neid oodanud! Ole aga ettevaatlik, et kuum kera su pisikesele maailmaavastajale esimesel suvel liiga ei teeks.

Beebi ootab sind ka soovi korral poelettidel:

Jaga
Kommentaarid