Seega tehti ettepanek teha pidu lasteaias ja õues. Eks see ju mõistlik ole, sest arvestades nakatumise määra, on õues võimalik inimesi paremini hajutada ning siis ei pea ka kõige kartlikumad muretsema, et nad nakatuda saaks.

Küll aga paneb pead vangutama see, et lapsega kaasas võib olla vaid üks lapsevanem. Õues on ju ruumi küll ja enam ning kõik saavad omaette perekonniti pundis seista. Pole ju veel pere nähtud, kus ühel lapsel oleks viis ema ja kuus isa. Mõlemat on ju vaid üks ning kui sinna üks õde ja vend sekka lisada, siis pole tegemist mingi suure hordiga. Seda enam, et lasteaias õues ruumi on, nagu juba ütlesin. Pinke ja toole küll poleks, aga selle 20-30 minutit suudab vast iga inimene püsti seista. Aktused ei kesta nagunii tunde, et selle pärast muretsema peaks.

Eraldi mure on pigem fotograafiga. Meie kaunis suures linnas pole kahjuks olemas ühtegi fotograafi, kes oleks spetsialiseerunud lasteaedades käimisele ja oleks seejuures heal tasemel. Nii palju kui ma neid läbi aegade näinud olen, kes mööda lasteaedu müttavad, siis on pigem tegemist alla keskmise kvaliteediga seltskonnaga, keda ei huvita muu kui sissetulek. Kõik pildid on sama stambiga tehtud läbi aastate. Samas kisa oli taevani, kui tehti ettepanek keegi professionaal kohale kutsuda.

Seega vist peaks uurima hoopis, kas oleks võimalik leida piisavalt kõrge jalg telefoni hoidma ja sinna juurde mingi Bluetooth seadeldis, millega saaks telefoni vastavalt käsklusele pildistama sundida. Seda siis sel eesmärgil, et ma saaks albumisse paar ilusat perepilti vähemalt.

Ma saan aru, et lasteaia lõpetamine on suur asi. Mina teen ka selle jaoks ettevalmistusi, aga natukene hulluks kipub see kõik kätte ära minema. Tundub, et mõne lapsevanema jaoks oleks see nagu ainus lõpetamine lapse elus ja seega peab olema kõik ideaalne. Kui saaks, siis keerataks ka päike õige nurga alla, et valgustus õige oleks. Ei imestaks enam isegi, kui mõni lapsevanem guugeldama hakkaks, kuidas oleks võimalik maikuusse tellida päikeselist sooja ilma, et nende võsukeste hinnalised riided ikka jopedega kaetud poleks.

Ma olen oma elus koole lõpetanud mitmeid kordi ja ei mäleta kunagi sellist sehkendamist ühegi aktuse tõttu. Lisa sinna otsa veel lasteaiapoolsed nõudmised stiilis, mis lilli tuua ja kellele lilli tuua ning mis toite hommikul veel lasteaeda tooma peab. Milleks mingi eriline menüü? Milleks juhtkonnale lilled? Nad pole ju isegi mitte lastega kokku puutunud.

Hea, et vähemalt beebiga kõik justkui õpiku järgi käib ja selge on: . ta on juba 11-kuune ja areneb kenasti – sööb kenasti, kõnnib tugede naljal, ronib kõikjale ja suus on ka hambaid lausa kuus juba. Seega midagi murrangulist selles vallas meil toimunud ei ole.

Jaga
Kommentaarid