Laavamäng õues

Laavamänguks ehitatakse käepärastest vahenditest seiklusrada. Suuremate põnnide jaoks saab seda tuunida raskemaks, et oleks põnev ning väiksematele teha lihtsam rada. “Õhtune vabatahtlik magamaminek andis tunnistust, et rada täitis oma ülima eesmärgi, sest lapsed võtsid sellest ikka maksimumi!” rõõmustab isa.

Vana hea peitusemäng

Vana hea klassika – peitusemäng. Pilt toob välja nende õhtuse peitusemängu, mis pisut käest ära läks. Plaan oli teha tund enne magamaminekut peitust, aga läks pool tundi ülegi! Tegelikult oleks mäng kauemgi kestnud, kui ema poleks tähelepanu kellale osutanud.

“Mängu lõpu tegime nõnda, et iga kord, kui lapse üles leidsin, pidi ta ära võtma ühe riietuseseme ja panema selga midagi pidžaamariietusest. Viimane etapp oli hambapesu ja sealt voodisse, Une-Mati eest teki alla peitmine,” räägib Pilt.

Lauamänguõhtu

Pilt sõnab, et lauamängudega tuleb vahel last natuke aidata, et tekiks esimene eduemotsioon. Siis tuleb ka püsivus.

“Esimese ringi ajal Merrumil kuigi hästi ei läinud ja ta soovis poole pealt partii lõpetada. Õnneks motiveerisin teda uuesti proovima ja seekord väikse kavalusega hakkas tal alguses kohe hästi minema. Tänu sellele tekkis tal huvi edasi proovida,” räägib ta, kuidas motiveeris enda tütart.

Puslemäng

Pilt meenutab, et oli ise lapsepõlves suur puslefänn. “Oma esimese tuhandese pusle panin kokku vast juba kümneselt. See on mõneti selline meditatiivne tegevus. Samas õpetab kohanema värvide maailmas ja märkama mustreid ka elus. Mida suurem pusle, seda süstemaatilisemalt sa pead sellele lähenema, et kiiremini tervikpilt kokku saada. Näiteks tuhandese pusle juures sorteerid kõigepealt ära erinevate detailide jupid. Näiteks ääre jupid ühte hunnikusse, sinise taevajupid teise, lillekesed aasal kolmandasse ja ebamäärased neljandasse. Sajasest pundist on juba kergem sarnasusi leida, kui tuhandesest sigrimigri hunnikust. Nii on elus ka vajalik enda ideed ja toimetamised kaardistada, sest muidu läheb kogu võhm selle segapudru analüüsimiseks. Mul on hea meel, et saan need oskused tütardele mänguliselt edasi anda,” soovitab ta teistelgi lastega puslesid kokku panna.

Jaga
Kommentaarid