Lapsed liiguvad enamikes lasteaedades kaunis palju, kooli minnes väheneb nende liikumine aga märkimisväärselt. Kui on vähegi koht, kuhu batuut panna, siis lõbusaks ja liikumisrikkaks ajaviiteks võiks just see olla kink, mis peale lapse teisigi pereliikmeid rõõmustab.

Kui see tundub ruumi- või rahapuudusel ehk kulukas, siis uus tõuke- või jalgratas või mõni vahva õuemäng aitab kaasa mõnusate liikumisharjumuste tekkele. Ära turvalisust ja turvavarustust muidugi unusta!

"Lotte ja vana õunapuu saladus"

Kõigi laste elu osa, kes praegu lasteaeda lõpetavad, on olnud moel või teisel kindlasti lõbus koerapreili Lotte. Oktoobris Saku Suurhalli lavale täiesti uue loo ja suurejponelise showga tulev etendus on 7-aastasele kindlasti suurepärane elamus pärast pikemat kultuuripausi.

Telefon, nutikell või sülearvuti

Kui seni on vanem lapse lasteaeda viinud-toonud ja tema liikumistega kursis olnud, siis sügisest hakkab laps ilmselt enam iseseisvalt liikuma. Heaks kaaslaseks on talle nüüd telefon või miks mitte nutikell, mille kasutamisega end suve jooksul kurssi viia ka siis kenasti jõuab, et kui kõik on uus septembrikuus, oleks see asi juba selge.

Suuremaid kinke on arukam teha kamba peale ja miks mitte panustada veidi nii vanavanematel kui teistel soovijail. Nagu viimane aasta ka näidanud on, siis võib distantsõpe tabada ka juba esimese klassi õpilast. Sülearvuti, miks mitte ka kasutatud, aga korralik, oleks kindlasti aastal 2021 kink, mis aitaks arendada tulevikuks vajalikke oskusi ning distantsilt õppimise vajaduse tekkel ka suureks abiks olla.

Spaapuhkus

Millisele lapsele ei meeldiks vees hullata. Kuna meie kliimas ei saa aga kindel olla, kas just suvepuhkuse ajal ka selleks vastavad ilmad on, siis üks mõnus spaapuhkus tervele perele võiks olla kink, mis pika talve järel rõõmustab kõiki.

Jah-päev

Mida su laps üle kõige tahab, eriti nüüd, kui ta justkui "suureks" on saanud? Ise otsustada! Hommikusöögiks jäätist? Siis kinno? Siis vahvleid ja siis loomaaeda? Ja siis veel mänguasjapoodi ka? Aga miks mitte talle kingidagi üks päev, mil tema saab otsustada. Teatavad reeglid saate ju paika panna, mis piirides ta otsustada võib, aga kindlasti oleks see midagi, mis teda väga rõõmustab.

Jaga
Kommentaarid