Enne koera silitamist seisa koera juures rahulikult ja luba koeral end soovi korral nuusutada. Silita külje pealt aeglaste liigutustega. Väldi koera pea, kaela ja saba puudutamist. Kallistamine ja pikalt silma vaatamine on koerte jaoks ebamugav ja ebaviisakas käitumine. Väldi sellist suhtlust koeraga.

Koerad väljendavad end kehakeeles. Kui koer tõmbab oma keha inimesest eemale või pöörab pea ära, siis sedasi ta ütleb, et teda rahule jäetaks. Ta ei soovi puudutusi ja parem oleks ta rahule jätta.

Võõra hulkuva koera lähenedes on lapsel kõige turvalisem jääda seisma, käed enda kõrval ja vaadata maha, et vältida koeraga silmkontakti. Sedasi annab ta koerale signaali, et ta pole koera jaoks oht. Oodata vaikselt niikaua kuni koer on lahkunud. Igasugune liikumine ja intensiivsed helid alati tõmbavad koera tähelepanu ja kütavad neid üles.

TASUTA VEEBISEMINAR! Nipid, kuidas koer ja laps sõbraks teha

Üle 10-aastase kogemusega koertekoolitaja Kati Ernits on töötanud koos oma koertega Eesti Loodusmuuseumis, erinevates koolides ning lasteaedades, pakkudes koerateemalisi haridusprogramme. Kokku on tal koera ja lastega tööd üle 200 tunni.

Veebiseminaril räägib Ernits:

• Kas koer võetakse lapsele või lapsevanemale?
• Millised mängud on sobilikud, nii et rõõmu tunnevad nii laps kui ka koer?
• Kuidas koeraga tutvuda ja suhelda, nii et mõlemad osapooled tunneksid ennast hoitult ja turvaliselt?
• Kuidas õigesti koera silitada?
• Mida teha kui kohtad hulkuvat, ilma peremeheta koera?
Stuudios on kohal nii lapsed kui ka koer, seega veebiseminar saab olema erakordselt põnev!

Vaata ka videot, kus Ernits samal teemal räägib:

Jaga
Kommentaarid