Evelin Ilves murelikult toitudesse ilmunud ohtlikust ainest: arstid on hakanud lastel maksakahjustusi diagnoosima
Tootekategooriais siirupid, mahlajoogid, jäätised, maiustused on pea võimatu leida poelettidelt toodet, kuhu pole lisatud kurjakuulutavat HFGC-t ehk glükoosi-fruktoosi siirupit, mis vahel ka turvalisena tunduva nime "fruktoos" taha end peidab, nendib Evelin Ilves.
Toidutare blogis tõdeb Ilves, et arstid on hakanud lastel maksakahjustusi diagnoosima, samuti nagu ka täies jõus ja tervises täiskasvanuil, kes alkoholiga ei liialda ning oma toitumist pigem tervislikuks peavad.
"On üha enam inimesi, kelle maksakahjustuse põhjuste jälje ajamine on viinud üheseltmõistetavalt igapäevase morsi või mahlajookide tarbimiseni või jäätisega maiustamiseni," on ta murelik, sest lisaks ilmselgetele maiustustele on ainet ka kastmetes, vorstides, valmistoitudes ja mitmel pool mujal veel.