Emotsioonid on osa inimeseks olemisest, seetõttu ei saa ega tohi neid alla suruda. Emotsioonid on terve inimese märk ja nende väljendamine on ülesanne, mida kõik peavad õppima. On huvitav märkida, „Kuigi meeste reaktsioon häbi ja alaväärsuse tundmisele võib avalduda mitmel kujul, on eitamine ja allasurumine enim levinud reaktsioonid“3, et sageli varjatakse isegi positiivseid emotsioone. Näiteks kui mees saab kaua soovitud töö või kui tal õnnestus mõni pingutust nõudnud projekt, võib ta end sisemiselt õnnelikuna tunda, kuid välja ta seda ei näita. Kuigi see teema on probleem, on näha, et meeste emotsioonidesse suhtumine muutub ja kõik näivad mõistvat, et emotsioone võib vabalt lasta välja paista.

Blogija, vlogija, ajakirjanik ja 4 lapse ema Britt Ernewein (29) kirjeldab omavaheliste suhete toimimist emotsionaalsuse pinnal nii: „Minu suureks rõõmuks on mu abikaasa sama emotsionaalne kui mina ja ka suur rääkija. Ilmselt jääbki meie suhtes väga suur osa konfliktidest olemata just seetõttu, et me oleme harjunud pidevalt rääkima-rääkima-rääkima. Meie suhe on tegelikult üsna lihtne, sest meie põhiväärtused kattuvad. Seda nii lastekasvatuse, maailmavaate kui ka näiteks kodutööde osas. Erimeelsused on meil pisemate asjadega - näiteks meie praegust kodu renoveerides, kui meie maitsed alati ei kattunud. Siis ei jäänudki muud üle, kui rääkisime asjad lahti. Ehk teisisõnu, kui mulle ei meeldi partneri valitud põrandaplaadid, siis ei oleks mingit kasu ütlemisest “Lihtsalt ei meeldi, noh!” - see ei ole mingi vastus ja ei vii olukorda kuidagi lahendusele lähemale. Selle asemel üritasime ma oma mõtteid väljendada veidi selgemalt argumenteerides ja nii oleme alati jõudnud kompromissideni.”

Emotsioonide näitamise positiivseid külgi on rohkem kui negatiivseid. Suhe, mis toimib avatuna emotsioonidele, on palju tugevam kui see, mis on täis emotsionaalseid saladusi. Kui näitate üles usaldust, saate usalduse tagasi, see kehtib isegi oma tunnete näitamise korral. Kui lasta endal olla emotsionaalne, ei peeta sind selle pärast vähem mehiseks, vaid kellekski, kellele teine ​​inimene saab ka oma emotsioone usaldada. Britt teab omast käest, et mitte keegi ei suuda teise inimese mõtteid lugeda ja kui sind miski häirib või sa eeldad midagi, siis on vaja see selgeks teha sõnade mitte pingelise vaikimisega. „Rääkimine ja kuulamine on uskumatult võimsad abivahendid inimestevaheliste suhete parandamisel, aga miskipärast ei kasutata neid alati esimese variandina“, kinnitab Britt.

Kokkuvõtteks võib öelda, et kui ajad muutuvad, märkame vajadust uuesti määratleda seda, kuidas me ennast näeme, ning emotsionaalsus on üks rindeid, kus võitlus kestab. Kui paarisuhtes on naine initsiatiivikam, ei tähenda see, et mees oleks vähem mehine, vaid seda, et ta saab aru ja on nõus - ma ei pea alati domineerima. Tunnete näitamine on esimene oluline samm suhetes võrdsuse suunas. Tulevik on helge ja emotsioonid tulevad tagasi.

Hoolimine teeb mehe tugevamaks. Oleme 60 aastat jälginud mehelikkuse arengut ning oma kampaaniatest toodeteni tähistab Dove Men+Care tänapäevast mehelikkust ja näitab, et tõeline jõud peitub hoolimises.

Jaga
Kommentaarid