Peadpööritavast inim-tsentrifuugist kuni kuukõnni simulaatorini


Kui koolifüüsikast suurt meelde ei jäänud, siis kõik uue gravitatsiooni näituse atraktsioonid tutvustavad seda jõudu, mis ema kindlalt kontsadel hoiab ja isal autoga õhku tõusta ei lase. Kus aga algab ja lõpeb maa külgetõmbejõu piir? Seda saavadki omal nahal proovida nii suured kui väiksed – kõik, kes AHHAA sel suvel kavva võtavad.

Katsetamist ootavad:

  • inim-tsentrifuug
  • hiiglaslik vabalangemise liumägi
  • Kuul kõndimise simulaator
  • planeetide rallimäng
  • ja paljugi muud ajurakke kõditavat

See tsentrifuug on nii rajuäge, et lapsed võiks end selles ringi kruttida kogu päeva. Ja kui kõht vahepeal tühjaks kisub, saab käia kas või Raekoja platsil söömas või niisama ennast linna peal tuulutamas. AHHAA majapilet on päriselt päevapilet, millega lubatakse ära käia ja tagasi tulla nii kaua, kui keskus avatud.

Kui täis kõhuga trumlisse tagasi ei kipu, võib ette võtta mõne rahulikuma atraktsiooni ja õppida midagi sootuks uut. Näiteks seda, kui palju kaalub täis piimapakk mõnel teisel planeedil. Ühel neist on ta koguni nii raske, et seda iga isagi maast lahti tõsta ei suuda. Millisel? Saate teada, kui tulete proovima.

Vabalangemise liumäel võib lasta end vedada kuni viie meetri kõrgusele ja siis vuhinal alla libiseda. Kes julgem, saab pikema liu.

Kuul kõndimise simulaator aga teeb igaühe just niipalju kergemaks nagu tatsaks ta 384 400 kilomeetri kaugusel asuval Maa kaaslasel. Tuleb vaid pugeda spetsiaalsetesse traksidesse ja olla kuus korda kergem kui tegelikult.

Planeetide rallimängus selgub ruttu, mis juhtub su autoga, kui sõidad sama uljalt nagu Maal.

Kui tuled päris autoga

Kui juba autojutuks läks, siis paljud pole ehk tähelegi pannud, et kõige mugavam on parkida mitte turu juures, vaid otse AHHAA all või maja taha jäävas parklas. Näituse külastajale on need täitsa tasuta – oluline asi, sest atraktsioone, millele terves AHHAAs käsi külge panna, on kaugelt rohkem, kui ainult gravitatsiooni näitusel. Endiselt töötab ka planetaarium, avatud on töötoad ja toimuvad teadusteatri etendused.

Tutvu piletite ja soodustustega AHHAA kodulehel.

AHHAAs on turvaline
Üleilmne viirusepuhang tegi ettevaatlukuks meid kõiki. Kui soovid kontrollida, kas majas sinu jaoks rahvast ikka parajalt hõredalt liigub, jälgi külastajate loendurit otse sissepääsu kõrval. Maskisoovi korral anna sellest palun märku teenindajale kassas. Turvalist maailma avastamist!
Jaga
Kommentaarid