Tegemist on laagriga, mis on mõeldud 7–10- ja 10–14-aastastele lastele, kellele pakutakse turvaliselt ja järelevalve all läbi viie päeva Haven Kakumäel veeseiklust, mida nad muidu igapäevaselt tõenäoliselt kogeda ei saaks. Miina toob välja, et laagris saavad lapsed nii lõbutseda ja seigelda kui ka õppida uusi teadmisi mereohutuse kohta. Sel aastal ootab lapsi näiteks jetisõit, erinevad paadisõidud, tuubitamine ja banaanisõit ning üllatuseks veel nii mõndagi põnevat.

„Lapsi juhendavad oma ala professionaalid, kes lastele erinevaid alasid tutvustavad. Kõike saavad lapsed ka ise proovida ning lapsevanemad ja lapsed ei pea muret tundma ohutuse pärast, sest turvalisus on meie jaoks äärmiselt oluline. Lastele on olemas kalipsod, oleme vees alati vestidega ja kui merele sõidame, siis jetidega on meil kaasas turvajad, kes lastel silma peal hoiavad. Loomulikult räägime lastele palju ka mereohutusest,“ toob Miina välja ning lisab, et laps, kes merelaagrisse tuleb, ei pea oskama isegi mitte ujuda, kuid ta ei tohiks karta vett.

Laager on menukas, kuid kahjuks mitte kummist

Merelaste laager on toimunud juba kaks aastat ja muutunud järjest populaarsemaks. „Enamik lapsi, kes käisid esimesel aastal, olid ka teisel ja on juba kolmandalgi kirjas,“ märgib Miina, kelle sõnul on see laager ka hea koht uute sõprade leidmiseks. „Oleme tagasisidena kuulnud, et õnneks pole meie päevakavas hullu tempot ning aega jääb ka n-ö mängimiseks ja sõbrunemiseks. Vahva on seegi, et eelnevatel aastatel on laagris koos eesti keelt kõnelevate lastega olnud nii vene, hispaania kui inglise keelt kõnelevaid lapsi, kes kõik on omavahel ideaalselt suhtlemisega hakkama saanud.“

Sellesuvise Merelaste laagri ajad on juba paigas ja kohtade broneerimine käib. Miina sõnul ei võta nad ühte vahetusse väga palju lapsi, seda põhjusel, et oleks võimalik tagada personaalsus ja turvalisus – iga laps saab omale märgistatud kalipso, päästevesti ja papud. Laagripäevad mööduvad lastel seigeldes ja eduelamusi ning laagrimuljeid räägitakse veel pikalt sõpradele!

Laagrite ajad:

7–10-aastased:
28. juuni – 2. juuli
12.–16. juuli
16.–20. august

10–14-aastased:
26.–30. juuli
9.–13. august

Laagri kohta uuri lähemalt Facebookist.

Kui soovid kindlustada oma lapsele võimaluse nautida seikluslikku nädalat värskes õhus ja selle suve parimas merelaagris, siis kirjuta meile: laagermerelapsed@gmail.com.

Jaga
Kommentaarid