Tavapäraselt väga tihedast programmist tasub esile tõsta mõningad erilised pärlid!

Tallinna vanalinna päevad saavad uhke alguse Raekoja platsil 12. augustil kell 19 ansambli Trad. Attack! kontserdiga – tegemist on ansambliga, kes on võitnud kuulajate südamed just lugude jutustamisega, miksides vanu traditsioone ja pärimusi tänapäevase rokkmuusikaga.

Üheks tähtsündmuseks kujuneb reedeõhtune naabermaade Eesti ja Soome ühiskontsert TALSINGI. Kontserdil astub üles Soome legendaarne punkmuusik Pelle Miljoona, Tallinna esindavad Vennaskond ning J.M.K.E ja Villu Tamme.

Kontserdi annavad ka Terminaator ja tšellokvartett C-JAM, vanalinna päevade programmi lõpetavad Vaiko Eplik ja Eliit. Erilistest kontsertpaikadest võiks esile tuua Katariina kiriku ja hoovid, kus saab kuulata selliseid artiste nagu Anna Kaneelina, Mari Kalkun, Liisi Koikson jt.

Raekoja platsi vabaõhukontsertidel kuuleb klassikalist muusikat, tuntud popmuusikuid, noori esinejaid ja rahvalikke legende – seega pakub vanalinna süda neil päevil ehedat elamust igale muusikasõbrale.

Laupäeval, 14. augustil on vanalinna muuseumid avatud kuni kella 23-ni – „Videvikutund muuseumis” kavas on eriprogramm, ekskursioonid ja kontserdid. Toimub ka ekskursioonide sari „Avatud majad”.

Eriliseks rosinaks on sel aastal Kino Sõpruse filmiprogramm „Kino peab saama! Filmitud Tallinnas” ning Tallinna Linnamuuseumi ekskursioonid vanalinna võttepaikades. Miks mitte reisida ajas tagasi mõnda Tallinnas filmitud filmi ajastusse ja nautida Kino Sõpruse ees elava muusika saatel gurmeeõhtusööke!

Kõigile toidu- ja kirjandushuvilistele soovitame 14. augustil Jaan Krossi kirjanduslikke kohvikuid – võimalust jalutada läbi vanalinna Krossiga seotud paikades ja kuulata vahepeatustes (neljas kohvikus) tuntud näitlejate esituses katkendeid Krossi mälestusteraamatust.

Legendaarne Kuku Klubi osaleb vanalinna päevadel reedeõhtuse kunsti- ja muusikaprogrammiga. Viru tänaval esineb ja tegeleb loominguga suur hulk tänavakunstnikke.

Lisaks muusikale ja kirjandusele saab vanalinna tänavatel, müüridel ja tornides näha erinevaid näituseid. Vanalinna tänavatel hakkavad jalutajaid saatma armastatud Edgar Valteri muinasjutulised tegelased, kirjandusmuuseumi kogutud COVIDi-teemalised meemid, illustraator Maari Soekovi maagiline maailm, Juhan Kohali fotonäitus kivise kindluse elust nimega „Müüriüminad”, Villu Jaanisoo näitus ja veel mitmed teised üllatajad. Samuti saab Katariina Gildis osaleda töötubades „SUVEniir” ja erinevatel aladel ootavad huvilisi mitmed meistrid oma käe alla õppima. Laskem end inspireerida meistrite elust!

Loomulikult ei puudu vanalinna päevadelt ka rüütliturniir! Old Tallinn Cup V toimub 14. augustil kell 12 Niguliste kiriku kõrval asuval platsil. Tegemist on keskaegse täiskontaktvõistlusega, mis kujutab endast uut ja ekstreemset spordiala, kus osalejad võitlevad teineteise vastu tõelises rüütli varustuses. Võistlus ei ole ainult sport, võistlus on ka ilus ja põnev vaatemäng!

Noori ja peresid ootame ka sel aastal Snelli tiigi äärde noorte ja laste alale LAHELA. Kõikide päevade jooksul on võimalus osaleda töötubades, nautida lavaprogrammi ja toetada noori ettevõtjaid. 14. augustil toimub õpilasfirmade laat, mis pakub võimalust toetada ja tunnustada noori ettevõtlushuvilisi. Lahelast leiab igaüks endale kindlasti midagi huvitavat!

13. augustil ootame kõiki kaasa mõtlema mõttetalgutel „Tänane unistus, homne reaalsus”. Praegune ajahetk on ideaalne ka unistamiseks – mis VÕIKS vanalinnas veel olla? Millega VÕIKS täita need tühjad tänavad ja ruumid? Millised tegevused VÕIKSID vanalinna tänavatele tuua taas elu ja melu? Mis VÕIKS tuua inimesed tagasi vanalinna? Milline VÕIKS OLLA meie kõigi unistuste vanalinn? Tule ja mõtle meiega kaasa ning aita luua vanalinn, mis teeks meid kõiki rõõmsaks! Vanalinna päevade meeskond pakub välja võimaluse unistada ja seda potentsiaaliga muuta need unistused reaalsuseks.

Lisaks kõigele ootab festivalikülastajaid eriprogramm Toompeal ja rahvuskultuurialal. Külastajatel ei maksa kindlasti vaid ühe alaga piirduda, sest vanalinna võlu peitub just selle mitmekesisuses ja Tallinna vanalinna päevade programm on parim viis seda avastada!

Rohkem infot: vanalinnapaevad.ee

Jaga
Kommentaarid