Heategevusfond Minu Unistuste Päev viib ellu raskelt ja krooniliselt haigete laste unistusi, et toetada laste ja vanemate vaimset tervist ning on oluline osa raviprotsessi tervikust. Aastas korraldatakse keskmiselt 100 unistuste sündmust, millest pooled on personaalsed unistuste päevad ja teine pool erinevad grupiüritused. Fondis tegutseb ligikaudu 100 vabatahtlikku üle Eesti.

Tähepoiss Sandri ema Ulvi Salundo kirjeldab emotsioone: “Kõndisime perega läbi päikesekollase Telliskivi vaikse sammuga Fotografiska poole ning me teadsime, et kuskil nende kiviseinte vahel on üles pandud ka meie Tähepoisi pilt. Sandri foto oli paigutatud postile, millele langes imeilus sinine valgusemäng, mille keskel seistes saime aru, et me ei muudaks selle õhtu jooksul midagi."

Sandri pilt fotonäitusel ja tema unistuste loo meenutamine oli meie jaoks tõeline kingitus!
Tähepoiss Sandri ema Ulvi Salundo

Ta lisab: "Viis, kuidas Minu Unistuste Päev suudab täide viia ja hiljem ka elus hoida pisikeste unistajate südamesoove, emotsioone ja neid endid, paneb mõistma, kui palju ilusat siin maailmas on. Meie pere jaoks oli eilne kui unistuste päev, mis avas armsa mälestuste laeka ning lennutas õhku erilise unistuste pilve. Sandri pilt fotonäitusel ja tema unistuste loo meenutamine oli meie jaoks tõeline kingitus! Aitäh, Minu Unistuste Päev, et hoiate elus Sandri unistusi, mälestusi ja koos kogetud hetki!”

Koos fotonäituse avamisega tähistati pidulikult Minu Unistuste Päeva 10. sünnipäeva. Kohal oli fondi patroon Lenna, kes oli ürituse peaesineja, mitmed näitusel olevate fotode lapsed ja pered, fondi toetajad ja koostööpartnerid ning Minu Unistuste Päeva võtmeisikud.

Mul on hea meel jagada toetust nendele, kel seda vaja on.
Lenna

Lenna on olnud Minu Unistuste Päeva patroon seitse aastat ning tema arvates on fond selle ajaga palju muutunud. “Kindlasti on fond oma oskuste laiendamise ja kogemuste läbi arenenud ning oma võimekust konkreetses valdkonnas tõestanud. Samas on fond armsa, sooja ja kokkuhoidva pere moodi olnud aastate algusest ja seda on ta ka praegu," ütleb lauljatar.

"Mul on hea meel jagada toetust nendele, kel seda vaja on. Kuna olen avaliku ilma tegelane, siis üks võimalus ongi seda tuntust kasutada millegi hea loomiseks, väärtuse loomiseks. Hoolimine ja märkamine on kindlasti väärtused, mida hoida. Ma arvan, et olen saanud tõsta teadlikkust, kui olulised on paranemise juures positiivsed emotsioonid,” räägib Lenna.

Minu Unistuste Päev saab eksisteerida üksnes ühisel headuse ja märkamise jõul.
Kristiina Gabor-Mägi

Minu Unistuste Päeva tegevjuht Kristiina Gabor-Mägi on liigutatud, kui palju häid inimesi algatuses aastate jooksul kaasa on löönud. “Olen siiralt tänulik, et 10 aasta jooksul on fondi teele sattunud nii palju toredaid, suure südamega inimesi ja ettevõtteid, kes on uskunud fondi missiooni ja kes on olenemata oma rollist kinkinud meie unistuste päeva lastele ja nende peredele imelisi, väärtuslikke hetki, mis rasketel aegadel on pakkunud hingejõudu ja lootust helgemasse homsesse. Minu Unistuste Päev saab eksisteerida üksnes ühisel headuse ja märkamise jõul.”

Fotonäituse eesmärk on tutvustada laiemale avalikkusele heategevusfondi Minu Unistuste Päev ning avada tagamaid ja põhjuseid, miks on raskelt ja krooniliselt haigetele lastele personaalne unistuste päev nii oluline. Miks vaimse tervise eest hoolitsemine ja emotsionaalne tugi aitavad lapsi ja peresid raskustega toime tulla.

Ühtlasi aitab näitus koguda annetusi Minu Unistuste Päevale, et fond saaks rõõmustada ka palju teisi raskelt ja krooniliselt haigeid lapsi, kes on oma unistuste päeva ootel. Minu Unistuste Päeva fotode väljapanek on üleval Fotografiska esimese korruse avatud pindadel postide peal ning jääb avatuks kuni 30. juulini. Seejärel liigub rändnäitus edasi järgmisse kohta.

Heategevusfondi Minu Unistuste Päev asutasid 8. juulil 2011. aastal Marianne Bruhn (DK) ja Helena Almqvist (SWE), sest nägid, et Eestis on puudu vaimse tervise toest tõsiselt haigetele lastele. Kumbki asutaja lisas fondi kontole ühe euro lootuses, et ühel päeval kasvab nende idanema pandud seemnest midagi väga ilusat, helget ja lootusrikast.

Aita Sinagi unistustel täituda ja anneta!

Maksesaaja: SA Heategevusfond Minu Unistuste Päev

EE082200221059721449 (Swedbank)

EE101010220197114226 (SEB)

EE931700017003582453 (Luminor)

EE767700771001366205 (LHV)

900 0505 – annetad 5 eurot

900 0510 – annetad 10 eurot

900 0525 – annetad 25 eurot

Jaga
Kommentaarid