Pealkirjade „Keskaja pärlid Tallinna vanalinnas”, „Uus arhitektuur Tallinna vanalinnas” ja „Stalinistlik arhitektuur Tallinna vanalinnas” taga peituvaid jalutussuundasid võib eelharjutusena juba omas peas ette kujutada. Keskaja pärlid, kuhu minna, on restaureeritud meie kaasajal, esialgses töövalikus on nii Raekoja plats 12, Suurgildi hoone, Bremeni torn, Vene 12 ja Vene 16 elamud jne. Uuema aja arhitektuuri nimetuse alla mahuvad nii 66-aastane kino Sõprus hoone või ka sõjaeelne Kunstihoone ja De la Gardie kaubamajahoone ning lillekauplus Väike-Karja tänavas.

Ekskursioonidel saavad huvilised aimu, mis paikneb tuntud hoonete sees, kes seal töötavad ja toimetavad, avaneb võimalus heita pilk sellele, kui mitmekülgset elu elatakse tuttavate fassaadide taga. Välja valitud objektide puhul on tegemist eriliste, linnaelus tähtsat rolli mängivate hoonetega.

Lisaks on kavas eriline ekskursioon, 13. augustil kell 14.00–16.30 toimuv kirjeldustõlkega Tallinna vanalinna lähiajaloo tuur. Koostöös Vabamu ja Eesti Ajaloomuuseumiga valmis kevadel mitu kirjeldustõlkega programmi. Oma uuema aja arhitektuurituuri pakub huvilistele välja arhitektuurimuuseum ja kutsume huvilisi vanalinnapäevadel seda uudistama.

Rühmadesse registreerimine algab 1. augustil, igas rühmas on 30 kohta, tuurid on osalejatele priid. Täpse kogunemiskoha teatame neile, kes on oma tulekust teada andnud.

Jaga
Kommentaarid