See oli küll tavaline perearst, ei midagi hullu ega üleliia head, ent juba esmane visiit oli minu jaoks väga ebameeldiv. Ma sain sellest Austraalia süsteemist aru ja mõistsin mismoodi inimesi seal sellesse liidetakse. Kõike tuleb teha täpselt nii nagu sulle ette kirjutatakse - mingist oma peaga mõtlemisest või paremate alternatiivide otsimisest ei tohi juttugi olla!

Näiteks tahtsin perearstiga arutada, et milliseid lisandeid rasedana võtta, mis ei oleks tavalised valged tabletid. Tundsin, et tahaksin midagi näiteks ökopoest juurde osta. Perearst ütles, et kui ma ei võta ühte tuntud ravimit, mis neil on ju välja ostetud ja mille müümise ees see arst mõistagi tulu saab, siis ma kahjustan oma last.

Ma teadsin Austraalias päris palju naisi, kes olid sealses standardiseeritud süsteemis sünnitanud. Minule jäi mulje, et kui sa oled vähegi üle aja või lapse kõhukaal on suur, mis nagu ju hiljem sageli selgub, ongi tegelikust sünnikaalust suurem, siis saadetakse sünnitaja kohe keisrisse. Mulle tundub, et seda nemad seal hoolega survestavadki, et kõik keisrisse! Arstidele on see muidugi hästi mugav, saab sünnitajad ilusti omale graafikusse panna.

Jaga
Kommentaarid