Erinevate voodipesukomplektide valmistamisel kasutatakse eri tüüpi tekstiile ja kangaid, mis kõik on väga erineva koostise ja omadustega. Voodipesu kangas aitab tegelikkuses määrata ka voodipesu kasutusomadused, mille põhjal kujuneb ka see, mis hooajal on sobiv voodipesu kasutada. Peamised kangad, mida kasutatakse voodipesukomplektide valmistamiseks, on puuvillane ja linane, mis on omaduste poolest vastupidavad, kuid samas nahasõbralikud ja hingavad. Samuti on voodipesukomplektide valmistamisel väga populaarsed kangad satiin, siid, flanell ja Tencel.

Erineva koostisega voodipesul on erinevad omadused

Puuvillane ja linane on sellised kangad, mis on kasutamise poolest suhteliselt universaalsed ja sobivad kõige paremini aastaringseks kasutamiseks. Lisaks taluvad need kangad suurepäraselt kuumtöötlemist, mis aitab tagada voodipesule ilusa väljanägemise pikaks ajaks. Tenceli ja mako-satiini puhul hämmastab kasutajaid materjali pehmus, kergus ja hingavus, mis aitab ka suvel kuuma ilmaga magades hoida keha liigse palavuse eest, mis tagab rahuliku häirimatu une hommikuni. Flanelli puhul on tegemist mõnusa ja sooja kangaga, kuid siid ja satiin on tuntud oma siidiselt pehme ja jaheda puudutuse poolest.

Millist voodipesu tuleks eelistada kuumal suvel?

Inimestel, kes eelistavad jahedamat tüüpi ja kerget voodipesu, tasub proovida erineva koostisega voodipesu. Suviseks perioodiks, kui toad on soojemad ja keha vajab magamisel mõnusat jahutamist, sobivad hästi satiinist, mako-satiinist, kunstsiidist või Tencel-kangast voodipesud, mis on valmistatud erineva koostisega materjalidest. Eriti kuumal suvel, kui ilmad kipuvad olema liiga kuumad ja ka ööd tavapärasest palju soojemad, tuleks eelistada voodipesukomplekte, mis on valmistatud siidist või satiinist. Nende kahe materjali heaks omaduseks on kergus ja pehmus ning lisaks on nad nahaga kokku puutudes õrnad ja jahedad. Need omadused aitavad tagada magamise ajal optimaalse temperatuuri ning ei pea muretsema selle pärast, et palavus hakkab magamist segama ja viib une kvaliteedi alla.

Sobiva voodipesu saab valida mugavalt ka kodus olles

Tänapäeval on kogu kaubandus kolinud ümber e-poodidesse ja sobiva voodipesukomplekti valimiseks ei pea enam isegi kodust lahkuma. Kodust lahkumata voodipesu valimisel on üsna mitu eelist, mis muudavad magamistuppa sobiva voodipesukomplekti valimise hoopis lihtsamaks, kui arvata võiks. Esiteks saab inimene kodust lahkumata külastada palju suuremal hulgal erinevaid e-poode ja tutvuda palju suuremal hulgal erinevate voodipesukomplektidega, kui seda füüsilises poes kohal käies teha jõuaks. Saab olla ise kodus kohapeal ja sobitada erinevaid mustreid ja toone enda, laste või külaliste magamistoas valitseva interjööri, aksessuaaride või lihtsalt seina värviga. Samuti ei tunne inimene kauba valimisel nii suurt survet kui poes olles, kuna ostu sooritamiseks on rohkem aega kui kaupluse lahtiolekuaeg.

Jaga
Kommentaarid