Vahetusjalatsite olulisus

Jalad on meie kalleim vara ja tuleb hoolitseda selle eest, et nad meid aastaid teeniksid. Kõik meie harjumused saavad alguse lapsepõlves, seega on oluline anda panus jalgade heaolu tarbeks juba lapseeas. Vahetusjalatsite kõige olulisem väärtus on see, et jalad saavad hingata ja olla vabamas asendis kui tänavajalatsite puhul. Kuna just vahetusjalatsites veedetakse suur osa päevast, peavad need olema eelkõige mugavad.

Rääkides jalgade halva lõhna probleemist, aitavad just vahetusjalatsid seda muret ennetada. Kinnised spordijalatsid on küll levinud vahetusjalanõud, kuid kuna need on valmistatud mittenaturaalsetest materjalidest, on jalad päev läbi ummuksis ega saa hingata. See aitab kaasa bakterite levikule, mis ongi jalgade halva lõhna põhjustajateks.

Siiski ei saa alahinnata jalatsite välimuse küsimust ja kuna maitseid leidub seinast seina, on see arvatavasti kõige keerulisem asi valiku langetamisel – tuleb leida jalatsid, mis oleksid head nii jalale kui ka lapse või nooruki silmale.

Lasteaeda sussid ja sandaalid

Lasteaialaste puhul on kõige olulisem, et jalatsid laseksid tegutseda igas asendis, sest päevad mööduvad nii põlvili, pikali, istuli kui ka käpuli ja joostes.

Järjest enam räägitakse barefoot ehk n-ö paljajalujalatsitest. Tegu on jalatsitega, mis lasevad lapse jalal loomulikult areneda. Nendes jalatsites on varvaste osas piisavalt ruumi, et laste varbad ei oleks kokku surutud. Välistald on aga pehme, et laps saaks neid mugavalt oma jala järgi painutada. OmaKinga valikus on laste sussid Mutsu, mis on ideaalsed just kõige pisematele lastele, kes alles alustavad käimist ja kelle samm ei ole veel nii terav. Kes on rohkem sussi usku, saab soetada selle mudeli ka vanematele lastele. Kellel aga samm selgem või kes eelistab kingi, neile sobivad laste sandaalid Lusti, kus samuti esiosas varvastel mõnusasti ruumi ja tald õhuke ning painduv. Samuti on valikus pidulikumateks puhkudeks lastekingad. Et iga printsess või prints saaks sobiva värvitooni, siis on jalatsite värvigamma lai – naturaalsetest toonidest kuldsete ja hõbedasteni välja, lisaks muidugi klassikalised must ja valge.

Kooli sandaalides

Koolilapsed veedavad suurema osa ajast kivist ja betoonist põrandatel, seega võiksid koolis kasutatavad vahetusjalatsid olla tugevama ja vastupidavama tallaga, et jalad ei külmetaks ega saaks põrutada. Ideaalsed koolijalatsid on sandaalid, sest nende puhul on tagatud jala hingamine ja samas on nad piisavalt vastupidava välistallaga. Väga palju on räägitud, et jalatsite tallad peavad olema valged, et need ei määriks põrandaid. Tegelikult on olemas ka jalatseid, mille välistallad on n-ö non-marking ehk mis ei jäta jälgi. Tegemist küll musta värvi taldadega, kuid need on tehtud materjalist, mis ei eralda värvi (kõige tavalisem põrandate määrija on must kummitald). Seega tasub sandaale ostes uurida ka nende taldade kohta. Mittemääriva välistallaga sandaalid on meie valikus sandaalid Liiva, mille puhul on samuti saadaval erinevad värvitoonid: must, punane, beež või valge. Kes eelistaks lihtsalt jalgatorgatavaid mudeleid, siis ka neid on meie valikus mitmeid. Suurusest 35/36 algab sandaalimudel Meeliku, kus valikus samuti erinevaid põnevaid värve.

Võimlemissussid lihtsalt e-poest

Lisaks on võib-olla liialt vähe tähelepanu saanud võimlemissussid. Arvatavasti eelkõige selle tõttu, et neid susse on kantud juba põlvest põlve ja seega on need kujunenud nii tavaliseks koolitarvikuks, et nendest enam ei räägitagi. Võimlemissussid on kindlasti hea alternatiiv sportlikele jalanõudele trenni ja tantsutrenni. Tegelikult sobivad need sussid hästi ka kergemateks vahetusjalatsiks näiteks huvikooli, et ei peaks pidevalt raskeid vahetusjalatseid kaasas kandma. Ja et elu veelgi kergem oleks, siis ka neid susse saate soetada mugavalt meie e-poest.

Eestis toodetud sisejalatsid

Kes veel oskaks valmistada parimaid jalatseid meie enda Eesti inimeste jaoks kui mitte Eesti ettevõte. Võrumaal tegutsev ettevõte Ritico OÜ on valmistanud sandaale, kingi, susse ja võimlemisusse juba aastast 1995. Läbi pika ajaloo oleme kogunud kasutajate tagasisidet, et pidevalt täiustada olemasolevaid mudeleid ja arendada juurde uusi. Kõik meie tooted on valmistatud, kasutades 100% rohelist elektrienergiat! Ja et veelgi sõbralikumalt lõpetada, siis just nüüd, suve lõpus, oleme lasteaia- ja kooliteed alustavatele lastele ja noortele mõeldes pannud mitmed jalatsid meie e-poodi üles eriti heade hindadega.

Jaga
Kommentaarid