Jupisupid ja muud "külmikuandidest" võlutoidud! 10 nippi, kuidas säästa raha ja vähendada toidu raiskamist
Üks Eesti leibkond viskab aastas keskmiselt ära 63 kg söödavat toitu, mille väärtus on 180–220 eurot. Samal ajal kerkivad toiduhinnad meeletu kiirusega. Kuidas toiduga kavalalt ja säästlikult majandada? Nõuanded ja retseptid on kokku pannud Paula Särekanno.
Paljud arvavad, et kõige rohkem läheb toitu raisku kauplustes ja restoranides. “Uuringud paraku näitavad, et arenenud riikides visatakse enim toitu ära just kodumajapidamistes. Ka Eestis raisatakse enim toitu kodudes,” ütleb keskkonnaministeeriumi nõunik Kristel Kibin.
Kõige enam läheb prügikasti köögivilju, aga ka valmistoidu jääke, puuvilju ja marju ning piimatooteid. Sageli on toidu äraviskamise põhjuseks see, et toit rikneb enne, kui jõuame selle ära süüa. Toiduraiskamist saad aga vähendada, kui kasutad kokates ära kõik toiduained, mida koju ostad.