03.11.2021, 10:45
Võlutoidud külmikuandidest! 10 nippi, kuidas vähendada toidu raiskamist
Eestis tekib aastas ligi 167 000 tonni toidujäätmeid ja raisatud toit moodustab sellest poole. Kui võrrelda Eestis aastaga raisatud toidu kogust teletorni massiga, võrdub see üle kolme teletorniga.
FOTO:
Paljud arvavad, et kõige rohkem läheb toitu raisku kauplustes ja restoranides. “Uuringud paraku näitavad, et arenenud riikides visatakse enim toitu ära just kodumajapidamistes. Ka Eestis raisatakse enim toitu kodudes,” ütleb keskkonnaministeeriumi nõunik Kristel Kibin.
Üks Eesti leibkond viskab aastas keskmiselt ära 63 kg söödavat toitu, mille väärtus on 180–220 eurot. Kõige enam läheb prügikasti köögivilju, aga ka valmistoidu jääke, puuvilju ja marju ning piimatooteid. Sageli on toidu äraviskamise põhjuseks see, et toit rikneb enne, kui jõuame selle ära süüa.
Oled juba tellija?