Pere ja Kodu lugejatele pakub Hele-Mai raamatu kaante vahelt ühe suus sulava šokolaadikoogi valmistamisõpetust. "Nimetan neid šokolaadist uimasteks koogiruutudeks, mis on tõeliste šokohoolikute paradiis. Ei, mitte nende, kes kaalu jälgivad, kaloreid loevad, söövad mõistlikult, elavad mõõdukalt ja nii nagu peab. Ikka pigem hedonistidele, nautlejaile ja neile, kes šokolaadi tõeliselt armastavad. Ja neile on see kookide kook!” lubab Hele-Mai.

Vaja läheb:

340 g šokolaadi sulatamiseks
260 g šokolaadi tükeldamiseks
250 g võid
340 g suhkrut
4 muna
sutsuke soola
1 tl vaniljepastat
210 g jahu
meelepäraseid marju

Valmistamine: Sulata või ja lisa sisse 340 g šokolaadi ja suhkur. Lase pisut jahtuda ja ei mingit vahustamist. Seejärel sega sisse munad, näpuotsaga soola ja vaniljepasta. Sõelu sisse jahu ja sega rahulikult, aga korralikult. Haki ülejäänud 260 grammi shokolaadi tükkideks ja puista taigna hulka. Kuumuta ahi 180 kraadini, kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 45 minutit. Kuni pealt pragune ja seest veel pehme. Jahuta natuke, muidu pudeneb väga laiali. Naudi!

Jaga
Kommentaarid