Tehes täiskasvanutena läbimõeldud otsuseid, saame me taolisi olukordi mitte ainult vältida, vaid panna õigemate valikutega alus ka oma lapse igakülgsele arengule.

Ajatu ja arendav

Mängimine on teadupärast loomulik ja lõbus viis, läbi mille õpivad väikelapsed maailma tundma ja omandavad oskusi, mida nad täiskasvanuks saades vajavad.

Lapsevanematena võime seepärast kahtlemata nõustuda, et parim kink on ühtviisi nii ajatu kui ka arendav. Missugune mänguasi võiks täie kindlusega täita need mõlemad nõudmised?

LEGO DUPLO komplektid on mõeldud 1,5 kuni 5-aastastele lastele, vastates ideaalselt lapse võimetele ja arengule, sest nende suuremaid tükke on väikelapsel lihtsam käsitleda. Ja mis peamine - need kestavad aastaid. Mis seal salata, isegi täiskasvanuna tekib laste mängu kõrvalt vaadates aegajalt kiusatus mõni ehitis või sõiduk valmis laduda.

Esikohal on vaimsed ning emotsionaalsed oskused

LEGO DUPLO komplektid arendavad lisaks peenmotoorikale väikelapsi nii vaimselt kui ka emotsionaalselt, õpetades neile loovust, tähelepanelikkust, lugude jutustamise oskust ning värvide ja kujundite tajumist. Paljud LEGO DUPLO komplektid, mis on mõeldud lastele alates 18. elukuust, on kohandatud konkreetsete oskuste arendamiseks - näiteks loomade häälte ja nimetuste õppimine, värvide äratundmine või numbrite lugemine. See tähendab, et väikelapsed saavad LEGO DUPLO komplektidega mängides tutvuda iseseisvalt isegi tähestiku ja numbritega.

Läbi selle aitab LEGO DUPLO arendada laste eneseväljendusoskust ja loovust - nende klotsidega mängimiseks ei ole tõesti olemas õigeid ega valesid viise, võimalused nii ühe komplekti siseselt kui neid omavahel kombineerides on lõputud. LEGO DUPLO aitab lastes enesekindlust kasvatada - kuna lõpptulemuse nimel on nähtud palju vaeva, saab väike ehitaja mängimise lõpetuseks tõelise eduelamuse osaliseks. Veelgi enam, LEGO DUPLO klotsid õpetavad lastele tihtipeale ka vaimset vastupidavust ning oskust tagasilöökidega toime tulla - kuidas edu kogemiseks tuleb korduvalt ja korduvalt uuesti proovida.

Kõige eelneva valguses võikski iga lapsevanem nüüd, mil taaskord on kätte jõudnud aeg lastele jõulukinke valida, hetkeks tõsiselt järele mõelda, missugust eesmärki kink sinu ja lapse jaoks teenib.

Kui soovid, et kingitus oleks arendav ning kestaks aastaid, on LEGO DUPLO kahtlemata suurepärane valik, pakkudes oma erinevate komplektidega põnevat tegevust nii suurtele kui väikestele.

Jaga
Kommentaarid