Olen pojale igal talvel ostnud küll kummikarukeste vormis vitamiine, kuid samal ajal täheldanud paraku ka tema kasvavat huvi päriskummikommide vastu, mis teatavasti kirendavad ebatervislikest lisaainetest ja suhkrust. Seega väldin nüüd sedalaadi harjumuste soodustamist – pole ju vaja anda vitamiinidega kummikommide läbi lapsele sõnumit, et komm on tervisele kasulik! Kuna mul endal omakorda on raskusi üleelusuuruses kapslite manustamisega, eelistan valutumal kujul võetavaid toidulisandeid, näiteks liposoomset C-vitamiini vedelikuna. Lastele on suurepäraseks alternatiiviks vitamiinisiirupid, mida vajadusel saab mahla või smuuti sisse „ära peita“.

Avastanud Nutrigeni siirupid, polnud vajagi neid mõne muu joogi sisse rüütada – olgugi maitselt hapukas, ei kõverdanud ravimite osas tavaliselt tundlik varateismeline Supra maksivitamiinisiirupi peale huuligi! Tegu on äärmiselt tänuväärse kooslusega, mis sisaldab koguni 13 vitamiini ja 10 mineraalainet.

Veelgi tänuväärsemaks osutus Vegy köögiviljasiirup – tõeline kergendus vanematele, kelle põnnid kuude kaupa ainult makaronidest või pelmeenidest toituda tahavad ja juurvilju silmaotsaski ei salli! Vegy päevane annus vastab 500 grammile köögiviljadele, mida lapsed reeglina piisavalt ei tarbi: artišokk, brokoli, kapsas, porgand, seller, porrulauk ja spinat. Käsi südamele, kes emadest-isadest nii palju köögivilju päevas ära tarbib? Mina kindlasti mitte ja nii võtan poja kõrvalt sel talvel ka ise iga päev Nutrigen Vegy siirupit, plaanides seda juurde osta ka hilisteismeeas taimetoitlasest tütrele, kelle menüü küll teistest pereliikmetest rohkem köögi- ja puuvilja sisaldab, kuid karta võib, et iseäranis talve süvenedes ei pruugi saadaolevates viljades nii rikkalikult toitaineid sisalduda, et immuunsüsteem viiruste vastu seista jaksaks.

On tõeline kergendus, kui vitamiine ei tule lastele enam poolvägisi sisse suruda, vaid nad oma tervise-shot'e hommikuti lausa ootavad! Et aga ükski toidulisand ei asenda mitmekesist ja tasakaalustatud toitumist, tükeldan taldrikule ikka ka erksavärvilisi ja mõnusalt krõmpsuvaid ampse porgandist, kurgist, õunast ja paprikast, mida väiksemal on tore otse näppudega suhu pista ning teismelisel mugav arvutiklaviatuuri kõrvalt haarata.

Nutrigen on Suurbritanniast pärit tootesari, milles on rõhku pandud sellele, et kasutatud koostisained oleks võimalikult kvaliteetsed ega sisaldaks ülemäära suhkrut. Toodete seast leiab Supra maksivitamiinisiirupi, Vegy köögiviljasiirupi, Omega ja Growmega kalaõli- ja multivitamiinisiirupid, Inuliini joogipulbri kõhukinnisuse vastu ning Babytamini vitamiinitilgad pere kõige pisematele. Nutrigeni tooted leiab suurematest Südameapteekidest, Tradehouse'i ja PRO Kosmeetika kauplustest ning rosena.ee e-poest novembris soodushindadega.

Jaga
Kommentaarid