“Mind huvitas lapse saamise temaatika juures enim see, miks me seda teeme, miks oleme endast nii palju valmis andma ja ohverdama, miks me üldse nii väga tahame lapsi saada,” räägib ta, andes mõista, et “Võrsed” jõuab millalgi ka teatrilavale. “Loodan väga, et see on üks äratundmist pakkuv mõtteharjutus inimestele, kes igapäevaselt nende teemade sees.”

Eesti Teatri Agentuuri 2021. aasta näidendivõistlusel osales 47 näidendit ning žüriisse kuulusid tõlkija Varja Arola, lavastaja Elise Metsanurk, kirjandusala juhataja Ene Paaver, autor-lavastaja Tiit Palu, näitleja Jaak Prints, dramaturg Priit Põldma ja kunstnik ning filmirežissöör Hardi Volmer.

Teise preemia pälvisid kaks autorit — Mart Aasa näidendiga “Kaksindus” ning Kadri Lepa näidendiga “Koju”. Äramärkimise teenisid ära Heneliis Nottoni näidendi “Emesis” ning Liis Seina näidend “Kutse”. “Selleaastastele võidutöödele on ühine psühholoogiline teravus ja analüüsivõime, inimeste vaheliste pingete ja vastuolude tajumine. Samuti ühendab neid see, et kõik tegelased on elulised ja mitmekihilised, soole vaatamata,” iseloomustab tänavuse võistlustöid tõlkija Varja Arola.

Eesti Teatri Agentuur korraldab näidendivõistlusi alates 1995. aastast.

Jaga
Kommentaarid