Teine nädalavahetus, 20.11–21.11, toob PROTOsse keskkonna- ja teadusteemad. Uuritakse, kuidas valmistatakse autorehvidest jalanõusid, Merkuuri töötuba õpetab kasutama kiiresti erinevaid tööriistu ja nende abil leiutama ning Ringkarp tutvustab enda keskkonnasõbralikku leiutamist. Lisaks pannakse PROTOsse püsti Eesti suurim Legolinn ja korraldatakse Legolahedaid töötubasid.

Leiutajate kuu lõpetab 27.11–28.11 nädalavahetus, mis on pühendatud väikestele leiutajatele. Viimasel nädalavahetusel täidame terve Proto kõige toredama leiutamismaterjali - PAPIGA. Koostöös Eesti Ringmajandusettevõtete Liidu ja Eesti Pakendiringluse ning PROTO leiutajatega ehitame sõna otseses mõttes kõige ägedamaid leiutiste prototüüpe, mis võiksid muuta maailma. Fantaasial ei ole piire.

Suur Leiutajate Kuu toimub PROTOs juba teist aastat järjest. Taaskord on kätte jõudnud aasta pimedaim aeg, mis loob ideaalsed tingimused tubasteks tegevusteks ja leiutamiseks. Kuu eesmärk on arendada lastes ja noortes loovust ning uudishimu, et muuta maailm me ümber põnevamaks, ägedamaks, aga ka keskkonnasõbralikumaks.

Seoses koroonaviiruse levikuga rakendab ka PROTO meetmeid külastajate ohutuse ja tervise tagamiseks. Kõikides ruumides asuvad desinfitseerimisvahendid ja prillide puhastamiseks mõeldud spetsiaalsed lapid ning jalaga avatavad prügikastid. Enim katsutavaid pindu desinfitseeritakse pidevalt. Töötubade läbiviijatel jal külastajatel alates 12-eluaastast on kohustus kanda kaitsemaski.

Miks on leiutamine kasulik?
● Leiutamine arendab ettevõtlikkust ja loovust.
● Leiutamine tekitab hea tunde ja pakub eneseteostust, mis toetab ka tulevikus tehtavaid karjäärivalikuid.
● Leiutamine arendab sotsiaalseid ja koostööoskusi ning aitab siduda tegevusi igapäevaeluga.
● Leiutamine avardab laste ja noorte silmaringi ning arendab mitmekülgset maailmapilti.
● Leiutamine aitab mõtestada tegevuste kaudu teaduse ja tehnoloogia mõju meie igapäevaelule.
● Leiutamine õpetab märkama probleeme ja murekohti ning neile lahendusi leidma.
● Leiutamine õpetab ka enda elu eest ise vastutama ja seda paremaks muutma.