23.02.2022, 18:00
KOKKAME | Kata vabariigi sünnipäeval pidulaud, mis teeb au nii sulle kui Eestile
Vabadust ja Eesti sünnipäeva! Musta leiva, räime-kilu, keedumuna, tatra, metsamarjade, kartuli ja peediga. Need on esimesed, mis mulle pähe tulevad, kui küsin endalt: milline see Eesti toit siis on? Vabariigi aastapäeva laud võiks olla just selline, mis tundub “kõige rohkem Eesti” ja muidugi maitseb ka hästi. Tähistame!

FOTO: Hele-Mai Alamaa
Rosolje, ilma heeringata
Lihtsalt üks tore taimne kartulisalat, millele peet hoopis kabedama värvi annab. Lapsed ju heeringat tavaliselt väga ei armasta, kuigi on ka erandeid. Igaühele meelepärase eine saad, kui pakud taimse salati kõrvale kilu- või heeringaleibu. Või hoopis viinereid.
Neljale kuni kuuele
2 pisikest peedikest
3 kartulit
1 porgand
1 hapukurk
1 hapu õun
Kaste:
3–4 keedumuna
300–400 ml hapukoort
sinepit