Vähese liikumise nõiaringist saab välja murda


Kahjuks ei liigu viiest Eesti lapsest kaks piisavalt ehk nende keskmine päevane kehaline aktiivsus jääb alla soovitusliku 60 minuti. Vähest liikumist soodustavad muu hulgas liigne teleri vaatamine ning pikad tunnid arvuti- ja mobiiliekraani ees.

Üks kesise liikumise tagajärg on laste ja noorte ülekaalulisus. Uuringute kohaselt veedavad ülekaalulised õpilased päevas ekraani ees neli-viis tundi ja rasvunud õpilased üle kuue tunni, seevastu normaalkaalus laste puhul on see ekraaniaeg märgatavalt lühem.

Selleks et laps tunneks sportimisest rõõmu ja oskaks seda eelistada, tuleb temasse liikumisharjumust juurutada juba maast madalast. Siin on oma roll nii perel kui ka koolil.

Spordipakett kujundab liikumisharjumust


Audentese erakoolis oleme loonud võimalused õpilaste igakülgseks arenguks. Väärtustades keha ja vaimu tasakaalu, pöörame teadmiste kõrval tähelepanu õpilaste tervisele, innustades neid liikuma juba väikesest peale. Näiteks 1.6. klassi lapse õpingutele saab vanem lisada spordipaketi.

Niisugune lahendus ärgitab last liikumist nautima ja võimaldab vanemal pakkuda oma lapsele kehaliseks arenguks parimaid tingimusi. Spordipaketi treeningutel arendab laps oma oskusi mitmekülgselt. See loob laiapõhjalise liikumisharjumuse, mis tuleb kasuks ka siis, kui õpilane keskendub tulevikus konkreetsele spordialale.

2021/2022. õppeaastal on spordipaketi valinud Audentese erakooli 1.6. klassi õpilastest 45% (126 last) ning 1. klassi lastest osaleb spordipaketi treeningutel lausa 78%. Lastevanemate rahulolu spordipaketiga on aasta-aastalt kasvanud: mullu oli see 80%, tänavu 87%.

Arendab last ja annab vanemale kindlustunde


Pakett sisaldab nädalas kolme 60-minutilist treeningtundi, mis pühendatakse

  • 1.3. klassis tennisele, ujumisele ja kergejõustikule ning
  • 4.6. klassis akrobaatikale, kergejõustikule ja võistkondlikele sportmängudele.


Need treeningud lisanduvad õppekavaga ettenähtud kehalise kasvatuse tundidele ning toimuvad koolipäeva sees ja pärast koolitunde.

Kõik spordipaketi treeningud korraldame Audentese territooriumil:

  • tennisetunnid meie tennisekeskuses;
  • võistkondlikud sportmängud Audentese pallisaalides;
  • kergejõustiku- ja akrobaatikatunnid meie kergejõustikuhallis ja/või -staadionil ning
  • ujumistunnid Audentese ujulas.


Nii ei pea lapsevanem muretsema, kuidas laps koolist turvaliselt trenni jõuab.

Spordipaketi treeningurühm on väiksem kui spordiklubi tavarühm. Seega töötab treener lapsega individuaalsemalt, arvestades tema sportlike eelduste ja arengutasemega. Treeninguid juhendavad oma spordiala tunnustatud noortetreenerid.

Meie veebilehelt leiate lähemat teavet nii Audentese erakooli võimaluste kui ka 1. klassi vastuvõtu tingimuste kohta.

Jaga
Kommentaarid