Kui avastad end igal aastal kolleegidele ja sõbrannadele nänni kokku kuhjamas, peatu, enne kui järjekordne “nunnu” asjandus su ostukorvi rändab. Kui sõbrast hoolid, ütle ja näita seda välja. Koos veedetud aeg on kordades hinnalisem kui mis tahes asjad, mistõttu võiksid sõpradega hoopis jalutuskäigu või kohtumise kokku leppida — kasvõi virtuaalse, kui sõber on kaugeks või tõbiseks jäänud.

Ka lapsele on just nüüd ja praegu väga õige hetk selgitada, et sõbrapäev on sõpradele suunatud päev, mil kalleid inimesi rõõmustada. Meisterdage ise kaarte või kinke käepärastest vahenditest või küpsetage koos hoopis maitsev kook.

Sõbrapäeva romantiliselt käsitlevatel armastajatel pole samuti tarvis kallimat kinkidega üle valada, vaid pigem luua kauneid mälestusi. Võta hetk, et mõelda, milline südamest tulnud žest võiks teda rõõmustada. Ja kui tõesti on tunne, et on väga vaja kellelegi lilli kinkida, siis teisel pool maailma kasvatatud ja lühikese elueaga lõikelillede asemel saab valida potilille või hoopis söödava taime, mis lisaks kodukaunistamisele ka hästi maitseb. Pott selle taime ümber ei pea sugugi olema südametega, vaid pigem kingisaaja maitset järgiv.

Mõned küsimused, mida endalt poodi tormamise asemel küsida:

Millal ma viimati armastuskirja kirjutasin?
Kas me saame korraldada õhtusöögi täitsa kahekesi?
Kas ma suudan õppida ise kaarti meisterdama?
Milline matkarada on meil veel avastamata?

Allikas: Psychology Today

Jaga
Kommentaarid