Kõige lihtsam spordi ja puhkuse kombineerimise valem eeldab vaid spordijalatsite ja ilmastikule vastava riietuse kaasa haaramist. Pärnus on piisavalt pargiradasid ja kergliiklusteid, et kiire kõnniring või jooksutiir teha. Alustada võid näiteks Rannapargist ja liikuda edasi Pärnu muulide suunas, sealt Pärnu jõe kallastel asuvale Jaansoni rajale ning siis tagasi mere äärde Mai kergliiklusteele.

Kui soovid jõutrenni teha või end niisama venitada, võid peatuse teha mõnes välijõusaalis. Üks neist asub näiteks Rannapargis Tervise hotelli taga. Jõulinnakud leiad veel ka Jaansoni raja äärest Pilli pargist ja Reiu-Raeküla terviseraja äärest.

Lisaks neile võimalustele on spordiharrastajate seas populaarne Pärnust 25 kilomeetri kaugusel asuv Jõulumäe tervisespordikeskus, kus saab looduses matkata, joosta, rattaga sõita, suusatada ja discgolfi mängida. Discgolf on saanud viimastel aastatel populaarseks spordialaks, mida lisaks Jõulumäe discgolfi-rajale saab harrastada veel näiteks Pärnus Papiniidu silla kõrval asuval Jõekääru discgolfi-alal ning Räämal, aga ka Pärnu-Jaagupis, Paikusel, Sindis, Tõstamaal, Valgerannas ja mitmel pool mujal.

Tähtsamad spordisündmused Pärnumaal

Igal aastal toimub Pärnus palju erinevaid spordivõistluseid, mis toovad siia lisaks Eesti tippudele ka rahvusvahelisel tasemel võistlejaid.

Näiteks korraldatakse kevaditi Pärnus rahvusvahelist tänavaspordi võistlust Kevad Battles, kuhu kogunevad parimad atleedid ja kohtunikud. Vahetult enne jaanipäeva toimub Pärnumaa Võidupüha maraton ja Pärnu Suvejooks, kus rada kulgeb läbi Pärnumaa kauni looduse ja ajalooliste paikade Torist või Paikuselt Pärnu rannajooneni.

Väikeste jalgpallisõprade ja nende vanemate seas on kahtlemata üks populaarsemaid suvesündmuseid rahvusvaheline jalgpallifestival Pärnu Summer Cup, mis toob igal aastal Pärnusse kokku osalejaid ja pealtvaatajaid lisaks Eestile ka Lätist, Leedust, Venemaalt ja Soomest.

Kergejõustiku sõprade rõõmuks toimub aga suvel Pärnu Rannastaadionil meelelahutuslik ja suurejooneline kergejõustikuõhtu, mis toob pealtvaatajate ette arvukalt Eesti meistrivõistluste medaliomanikke ja naaberriikide atleete ning kus sihikule võetakse Pärnu Rannastaadioni rekordid.

Jooksjate ja tervisekõndijate suursündmuseks on septembri alguses toimuv Kahe Silla Jooks, mille raames toimuvad ka lastejooksud ja ratastoolisõidud. Lisaks leiab septembrikuu spordiürituste kalendrist veel ka Pärnumaa Rattaorienteerumise, mis on mõeldud tervele perele, sõltumata spordivarustuse tasemest ja oskustest. Tegemist on mõnusa ja rahuliku kulgemisega, kus kõige olulisemaks on osavõtt.

Ratsaspordihuvilised kogunevad üheks suviseks nädalavahetuseks Pärnu randa suve suurimale ratsaspordivõistlusele Classic Pärnu, kus pealtvaatajate silme all astuvad võistlustulle nii Eesti ratsaspordikoondise liikmed kui ka välisriikide esindajad. Samuti saab rannas suvel kaasa elada Pärnu Rannavolle Festivali raames toimuvatele rannavõrkpalli võistlustele.

Mereäärse Pärnuga seostub tihedalt purjetamine, sest siin on head tingimused veespordialade harrastamiseks. Just Pärnust antakse avapauk juba legendaarseks saanud Muhu Väina regatile, mis on Eesti vanim purjeregatt ja mille raames toimuvad ka Eesti meistrivõistlused avamerepurjetamises Folkboot klassis.

Sportlikud tegevused meeskonna väljasõidul

Pärnus korraldatakse palju koolitusi, konverentse ja meeskonnaüritusi, sest siin on head seminari pidamise võimalused ja siia on ka lihtne igast Eestimaa otsast ja tervest Baltikumist kokku sõita.

Pärast tihedat koolituspäeva ja ajurünnakuid saab Pärnus ette võtta mitmesuguseid sportlikke tegevusi, näiteks minna meeskonnaga merele purjetama, surfama või kanuutama. Kui töökollektiivis on inimesi, kellele meeldib adrenaliin ja kiirus, siis üheks ajaveetmisvõimaluseks on ka külastada Audru ringrada, kus saab mõõtu võtta ringrajasõidus 380 hobujõulise Porsche 911 Carrera S-iga.

Nagu näha, on Pärnu sportimisvõimaluste nimekiri väga lai.

Ühenda sport ja puhkus ning tule Pärnusse! Siin saad spaas mõnuleda, pargis jalutada, välijõusaalis trenni teha, metsarajal suusatada või uisuväljakul uhkeid poognaid teha. Aktiivselt veedetud päev toob sügava une!

Vaata, milliste põnevate tegevustega Pärnus aktiivselt ning sportlikult aega tasub veeta ning puhata: visitparnu.com/spordipuhkus

Jaga
Kommentaarid